Μια ανασκόπηση σχετικά με το ποιες χώρες παγκοσμίως υπέστησαν τη μεγαλύτερη απώλεια τουριστικών εσόδων εξαιτίας της νόσου Covid-19 πραγματοποίησε το ηλεκτρονικό σύστημα ταξιδιωτικής άδειας, Official-esta.com.

Όπως φαίνεται παρακάτω, οι ΗΠΑ είναι μακράν η πληγείσα χώρα με τις μεγαλύτερες ζημιές, καθώς τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια δολάρια χάνονται από την οικονομία, με την Ισπανία να ακολουθεί, καταγράφοντας απώλειες 9,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Γαλλία είναι στην τρίτη θέση, με την Ταϊλάνδη να βρίσκεται τέταρτη στη σειρά.

  1. ΗΠΑ 30,7 δισ. δολάρια
  2. Ισπανία 9,74 δισ. δολάρια
  3. Γαλλία 8,77 δισ. δολάρια
  4. Ταϊλάνδη 7,82 δισ. δολάρια
  5. Γερμανία 7,22 δισ. δολάρια
  6. Ιταλία 6,18 δισ. δολάρια
  7. Ηνωμένο Βασίλειο 5,81 δισ. δολάρια
  8. Αυστραλία 5,67 δισ. δολάρια
  9. Ιαπωνία 5,42 δισ. δολάρια
  10. Χονγκ Κονγκ 5,02 δισ. δολάρια.

Το 2019, τα παγκόσμια ταξίδια και τουρισμός συνεισέφεραν 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ, ωστόσο, λόγω της τρέχουσας πανδημίας, οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού στον παγκόσμιο τουρισμό οδήγησαν σε συνολική απώλεια εσόδων 195 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους 4 μήνες του 2020.

Μικρότερες χώρες στην Καραϊβική, την Ινδία και τον Ειρηνικό, όπως τα Νησιά Τουρκ και Κάικος, που έχουν λίγη βιομηχανία και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό έχουν δει την πιο δραματική πτώση του ΑΕΠ τους.

Ο Τζέιν Φόρeστερ, διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης στην Επίσημη ESTA σχολιάζει: «Οι τελευταίοι μήνες ήταν αναμφίβολα εξαιρετικά δύσκολοι για την τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία. Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί δημοφιλείς προορισμοί διακοπών έπρεπε να κλείσουν τα σύνορά τους για τους τουρίστες και η οικονομική επίπτωση που έχει επιφέρει στον παγκόσμιο τουρισμό δεν έχει επηρεάσει μόνο όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες».

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ