Επιμονή των πολύ ισχυρών, βορείων ανέμων αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται δε διαρκή επιφυλακή καθ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η άνοδος του υδραργύρου σε συνδυασμό με τους ξηρούς έως και θυελλώδεις ανέμους συνθέτουν ένα «κοκτέιλ» άκρως επικίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών.

Το πρωί της Παρασκευής η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων. Σύμφωνα με αυτό, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πνέουν άνεμοι ισχύος 7 έως και 8 μποφόρ σε νότιο Ευβοϊκό, νοτιοανατολικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Αιγαίο, κεντρικό Αιγαίο, στενό Καφηρέα και θάλασσα Κυθήρων.

Το έκτακτο δελτίο για τους ανέμους από την ΕΜΥ αναφέρει:

Χάρτη προειδοποίησης εξέδωσε και το Meteo Alarm του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, επισημαίνοντας τις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν «εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες» το Σάββατο. Αυτές είναι η Μακεδονία και η Θράκη, η Ήπειρος , το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και η Κρήτη.

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή 23/08, φτάνοντας κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36-38 βαθμούς στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, και τους 35-37 βαθμούς στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ