Οι αρμοδιότητες που θα έχουν τα Επιμελητήρια από τις αρχές του 2015 θα αποτελέσουν το αντικείμενο της γενικής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Στη συνέλευση θα λάβουν μέρος οι πρόεδροι όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, που ανησυχούν ιδιαίτερα για τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση.
«Σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Αθήνα θα συζητήσουμε για τη βιωσιμότητα του επιμελητηριακού θεσμού μετά το 2015 και θα λάβουμε αποφάσεις. Το θέμα θα συζητηθεί και σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου ή εντός του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου.
«Δυστυχώς, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, δεν έχουμε πληροφόρηση για τις αρμοδιότητες που θα έχουν τα Επιμελητήρια από τις αρχές του 2015 και μετά. Μόνο φήμες υπάρχουν και αόριστες πληροφορίες. Επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο δυστυχώς δεν έχουμε. Αυτό δείχνει το πόσο ανοργάνωτα λειτουργεί το κράτος», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου.
Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε πως οι εισπράξεις των επιχειρήσεων δεν συνάδουν με τις αφίξεις που σημειώνουν ρεκόρ, αναφέροντας συγκεκριμένα:
«Οι εισπράξεις δεν είναι αντίστοιχες με τις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις των ξένων επισκεπτών, που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Οι τουρίστες που ήρθαν και φέτος στη Ρόδο δεν είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου. Έτσι περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα. Ακόμη και όταν εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ αναζητούν τα προϊόντα που είναι σε … προσφορά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.
Ο κ. Γιάννης Πάππου τόνισε ακόμα πως έχει αντίκτυπο στον τουρισμό το εμπάργκο που κάνει η Ρωσία στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες -μέλη της Ε.Ε.:
«Ήταν μεγάλο το κτύπημα από το εμπάργκο που κάνει και στην Ελλάδα η Ρωσία εξαιτίας των κυρώσεων, που έχει υποστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κρίση με την Ουκρανία συνέβαλε στο να οδηγηθούν σε πτώχευση ακόμη και τουριστικά πρακτορεία – κολοσσοί. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι τουρίστες από τη Ρωσία είναι πολύ χαμηλού οικονομικού επιπέδου και δεν δαπανούν χρήματα στην αγορά».
«Υπάρχει πρόβλημα και με την τουριστική αγορά της Ιταλίας. Η κρίση άγγιξε και τη συγκεκριμένη χώρα. Αυτό έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.
Για το αν ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ο κ. Πάππου δήλωσε:
«Η λαϊκή ρήση λέει, κάθε πέρσι και καλύτερα. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος για την αγορά.
Ο κόσμος δεν αντέχει τα χαράτσια και τις επιβαρύνσεις. Η χαριστική βολή, στην όποια ρευστότητα υπάρχει ακόμη, δίνεται με τον ΕΝΦΙΑ. Με το συγκεκριμένο φόρο τιμωρούνται πολύ σκληρά όσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία. Πολλοί δηλώνουν ήδη αδυναμία να πληρώσουν. Η προχειρότητα με τον οποίο έχει σχεδιαστεί ο φόρος δείχνει τον τρόπο σκέψης του υπουργείου που χειρίστηκε το θέμα».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ