Τοπικές Ειδήσεις

A ΕΛΜΕ Δωδ/σου: Αίτημα για διορθώσεις στις εγγραφές των ΕΠΑΛ

Η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου μετά από αιτήματα συλλόγων διδασκόντων εκφράζει την διαμαρτυρίας της και αιτείται την διόρθωση εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση έγγραφης, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής» μαθητών /τριών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Συγκεκριμένα αιτείται να διορθωθεί :

1) Η εξαιρετικά μικρής διάρκειας προθεσμία ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής (από 18-06-2020 έως και 2-07-2020).

2) Η εξαιρετικά βιαστική έγκριση των ολιγομελών τμημάτων μέσα στο μήνα Ιούλιο.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως το μεγαλύτερο μέρος των εγγραφών-μετεγγραφών δεν ολοκληρώνεται ποτέ μέχρι τις αρχές του Ιουλίου! Αντίθετα η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται το μήνα Σεπτέμβριο, οπότε και διαμορφώνεται ο πραγματικός αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών ανά τάξη, τομέα και ειδικότητα.

Συνεπώς κρίνεται άδικο να απορρίπτονται τμήματα, τομείς και ειδικότητες από τον Ιούλιο με βάση πλασματικά και όχι πραγματικά δεδομένα και να εξωθούνται οι μαθητές στην επιλογή τομέα και ειδικότητας που δεν συμφωνεί με τις προτιμήσεις τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ         ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου