ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΙΚΑ ζητά πίσω επιδόματα με τόκο από χιλιάδες συνταξιούχους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΙΚΑ

Τα επι­δό­ματα που έπαιρ­ναν καλού­νται να επι­στρέ­ψουν χιλιά­δες συντα­ξιού­χοι, που παίρ­νουν «ραβα­σάκι» από το ΙΚΑ.

Πρό­κει­ται για ασφα­λι­σμέ­νους από τους οποίους ζητεί­ται να επι­στρέ­ψουν το επίδομα συζύγου ανα­δρο­μικά για 10 χρόνια, καθώς δια­πι­στώ­θηκε εκ των υστέρων ότι οι συντα­ξιού­χοι έπαιρ­ναν αυτό το επίδομα χωρίς να το δικαιού­νται, θεω­ρώ­ντας μάλιστα ότι το λάμ­βα­ναν γνω­ρί­ζο­ντας ότι παρα­νο­μούν, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Μία τέτοια ειδο­ποί­ηση έλαβε συντα­ξιού­χος από τον οποίο ζητά το ΙΚΑ να επι­στρέ­ψει με ετήσιο τόκο 5% όλα τα επι­δό­ματα που πήρε για τη σύζυγό του από το 2002 έως το 2011, κατα­βάλ­λο­ντας 4.225,18 ευρώ, ενώ το ποσό που είχε εισπρα­χθεί ήταν 2.881 ευρώ, σύμφωνα με δημο­σί­ευμα του «Ελεύ­θε­ρου Τύπου». Μάλιστα, στην απόφαση του κατα­λο­γι­σμού ανα­φέ­ρε­ται ότι για το συμ­ψη­φι­σμό της οφειλής, θα μειωθεί η σύνταξή του κατά 264 ευρώ.

Το ακόμη μεγα­λύ­τερο πρό­βλημα για τους συντα­ξιού­χους αυτούς είναι ότι το ΙΚΑ δεν ανα­γνω­ρί­ζει το δικαί­ωμά τους να εξο­φλή­σουν την οφειλή με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως επίσης ότι το Ταμείο θεωρεί ένοχους τους ασφα­λι­σμέ­νους και ότι τις υπη­ρε­σίες που ενέ­κρι­ναν τη συγκε­κρι­μένη παροχή.

Το ΙΚΑ σχε­διά­ζει σαρω­τι­κούς ελέγ­χους στο επι­χει­ρη­σιακό πλάνο για την περίοδο 2015-2016, για την επι­στροφή παροχών και παρά­νο­μων συντά­ξεων, όπως και για συντα­ξιού­χους που εργά­ζο­νται και δεν το δηλώ­νουν.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.