Ρεπορτάζ

ΡΟΔΑ: Εγιναν προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις

12 υπαλλήλους, οδηγούς με δίμηνες συμβάσεις, προσέλαβε η πρώην ΔΕΣ ΡΟΔΑ (η οποία μεταφέρθηκε πλέον στον Δήμο Ρόδου και έχει μετατραπεί σε Διεύθυνση Συγκοινωνίας).

Όπως δήλωσε προς την ‘δ’ ο εντεταλμένος σύμβουλος Συγκοινωνίας, Τροχαίου Υλικού και Κινητής Περιουσίας, κ. Στέργος Παπαστεργής, μόλις λήξουν οι συμβάσεις αυτές, θα γίνουν νέες προσλήψεις μέσω του ιδιώτη αναδόχου για να μπορέσει να λειτουργήσουν καλύτερα οι υπηρεσίες μεταφορών και συγκοινωνιών και να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό και οι ξένοι επισκέπτες της Ρόδου, ενόψει μιας δύσκολης και απαιτητικής τουριστικής σεζόν, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει.
«Ξεκινήσαμε από τα μέσα Απριλίου και ολοκληρώσαμε την διαδικασία των προσλήψεων για 12 οδηγούς με δίμηνες συμβάσεις. Όπως είναι γνωστό, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς της (πρώην) ΡΟΔΑ στον Δήμο σχεδόν ολοκληρωτικά ενώ έχει ολοκληρωθεί και η απαραίτητη απογραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, όταν τελειώσουν οι συμβάσεις τους, ο ανάδοχος που θα αναλάβει, θα προχωρήσει στην πρόσληψη ακόμη πέντε (5) ατόμων ενώ όσοι προσελήφθησαν τώρα, θα απορροφηθούν από τον ιδιώτη».
Όπως ανέφερε, ο σχετικός διαγωνισμός ετοιμάζεται και θα βγει στον ‘αέρα’ σύντομα για να είναι όλα έτοιμα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.
Σχετικά με τα δρομολόγια, ο κ. Παπαστεργής ανέφερε τα εξής:
«Θα προχωρήσουμε με την πεπατημένη, αφού δεν υπήρχε χρόνος για να κάνουμε επανασχεδιασμό. Θα ενισχύσουμε όμως, τις πολύ εμπορικές γραμμές ενώ, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βάρος στα χωριά και στην πόλη (στις συνοικίες) όπου υπάρχουν ελλείψεις».
Πάντως να σημειωθεί ότι για φέτος δεν προβλέπεται ανανέωση του στόλου –τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν- αν και η κατάσταση των οχημάτων, κρίνεται σχεδόν ικανοποιητική.
Παρ’ όλο που υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά της έδρας των γραφείων, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει άμεσα και για την ώρα παραμένει εκεί που βρίσκονται τα γραφεία και ο στόλος της, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ
Σχετικά με τις ανακοινώσεις για τα εισιτήρια, όπως είπε, ήδη δεν εκδίδουν εισιτήρια οι οδηγοί και η προμήθειά τους γίνεται από σημεία λιανικής πώλησης και αυτόματους πωλητές, ενώ προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το αεροδρόμιο αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να έρθουν σε συνεννόηση με τους αρμοδίους της Fraport για να εγκαταστήσουν αυτόματο πωλητή και εκεί.
«Τα εισιτήρια μπορούν να τα προμηθεύονται οι επιβάτες και οι ξένοι επισκέπτες μας, μόνο από το κεντρικό σταθμαρχείο, από κάποια σημεία λιανικής πώλησης και on line –με ηλεκτρονικό τρόπο.
Δυστυχώς, οι ανακοινώσεις στις οποίες έχουμε προβεί φαίνεται ότι δεν είναι απόλυτα κατατοπιστικές, γι’ αυτό και προσανατολιζόμαστε σε μια πιο δυναμική καμπάνια τόσο ως προς τους μόνιμους κατοίκους της Ρόδου, όσο και ως προς τους ξένους επισκέπτες μας, τους τουρίστες.
Βρισκόμαστε ακόμη στο μεταβατικό στάδιο, της μετάπτωσης από την πρώην ΔΕΣ ΡΟΔΑ στον Δήμο Ρόδου και στην μετατροπή σε Διεύθυνση Συγκοινωνίας. Καθημερινά, όπως είναι φυσικό, συναντάμε νέα προβλήματα.
Επιπλέον, προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τις βλάβες, με τον καλύτερο τρόπο.
Εκτιμούμε ότι από τον Ιούνιο κι έπειτα, που θα αναλάβει ο ανάδοχος, η ΡΟΔΑ θα μπει σε τροχιά ανανέωσης και θα τακτοποιηθούν πολλές εκκρεμότητες» – τόνισε ο κ. Παπαστεργής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου