«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα ξενοδοχείο και ξενοδόχος, που θα επιλέξει να μην λειτουργήσει την εφετινή περίοδο, ακόμη και αρχές Σεπτεμβρίου, ακόμη και με μικρότερη δυναμικότητα, εάν πληρούνται μια σειρά προϋποθέσεων, που δεν αφορούν το ίδιο».

Αυτή δήλωση κάνει στο money-tourism.gr, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, διευθύνων σύμβουλος του SANI/IKOS GROUP και πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ, με αφορμή την τοποθέτησή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μαζί με σημαντικούς επιχειρηματίες, την οποία αναδημοσίευσε το money-tourism.gr, που δημιούργησε την εντύπωση ότι θα τα μεγάλα ξενοδοχεία, θα προτιμήσουν να παραμείνουν κλειστά φέτος.

Ο κ. Ανδρεάδης ξεκαθαρίζει ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμη και οικονομικά, συμφέρει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν, ενώ θα προσφέρουν δουλειά στο προσωπικό τους και θα διατηρήσουν ζωντανή την σχέση τους με τους πελάτες, διασφαλίζοντας καλύτερη θέση εκκίνησης για το 2021.

Οι προυποθέσεις

Οι προϋποθέσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, είναι οι ακόλουθες:

  • πρωτόκολλο λειτουργίας των μονάδων, που θα διασφαλίσει απολύτως την υγεία των επισκεπτών, του προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας.
  • επανέναρξη των πτήσεων, καθώς αν επιβληθούν υπερβολικοί περιορισμοί, οι αεροπορικές εταιρίες δεν θα πετάξουν
  • διαμόρφωση της ζήτησης σε ένα minimum, που θα διασφαλίσει έστω και χαμηλή, πλην όμως κανονική ροή κρατήσεων, που θα συντηρήσουν ξενοδοχεία και πτήσεις
  • consesus των τοπικών κοινωνιών, ειδικά των μικρών.

Αυτές οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, θα καθορίσουν την λειτουργία ή μη των ξενοδοχείων, και όχι ο ξενοδόχος που θέλει να λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση.

Πηγή money-tourism.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ