Τοπικές Ειδήσεις

“Δεν έχει λόγο το Νότιο Αιγαίο να αλλάξει εκείνον που πάει τα νησιά μας ψηλά και μπροστά”

Άρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου, Μιχάλη Μπαριανάκη

Το σκουριασμένο σύστημα τοπικής εξουσίας, που διαφέντευε τον τόπο για δεκαετίες, προσπαθεί να ξαναστήσει τα πλοκάμια του με όποιο τρόπο μπορεί. Η συνταγή είναι το στήσιμο μιας ετερόκλιτης ευκαιριακής συμμαχίας, με λίγο παλιό, ξινό ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας βαθύ σκληροπυρηνικό κομματικό ΣΥΡΙΖΑ και ελαφρύ πασπάλισμα από πρόθυμους, αυτοπροβαλλόμενους μαθητευόμενους μάγους της πολιτικής (με πολύ μικρό “π”). Τοποθετούμε επικεφαλής έναν πολιτικό με μακρύ αλλά άχρωμο παρελθόν και τη βαφτίζουμε “αυτοδιοικητικό” σχήμα .

Από ουσία βέβαια τίποτα, αλλά η ουσία δεν ήτανε ποτέ το φόρτε τέτοιων συνδυασμών, που είναι απλά μια απόπειρα κατάληψης της περιφερειακής αρχής από άτομα που δεν τους συνδέει καμία κοινή πορεία, καμία κοινή δράση, τοποθέτηση ή έστω απλή κοινή παρουσία σε κανένα από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στην πολιτική ζωή, στην Περιφέρεια ή οπουδήποτε αλλού. Ποτέ.

Γι αυτό και όσοι ασχολούνται με την πολιτική ζωή αυτού του τόπου, έστω και λίγο, δεν απορούν γιατί αυτή η φαινομενικά νέα παράταξη δεν έχει να πει απολύτως τίποτα για την Περιφερειακή Πολιτική! Δεν έχει να προτείνει τίποτα δικό της. Ας μη γελιόμαστε, αν είχαν κάτι πραγματικό να προτείνουν θα το είχαν κάνει σημαία – όπως θα άρμοζε για μια πραγματική πολιτική πρόταση- και όχι να την φορμάρουνε ακόμα λιγότερο από 5 εβδομάδες πριν τις εκλογές. Δηλαδή τι περιμένουν; Να κάνουν ένα συνονθύλευμα από σκόρπιες προτάσεις (π.χ στροφή στον κινεζικό τουρισμό – για να δει άσπρη μέρα η αγορά άραγε αναρωτιόμαστε; – ΚΥΝΣΕΠ για την Υγεία (ναι το ακούσαμε και αυτό !!!! κλπ) και να το παρουσιάσουν σαν φρέσκια δήθεν ολοκληρωμένη πρόταση;

Αλλά, εκτός από την έλλειψη πρότασης – το άλλο για το οποίο, αυτοί από εμάς που έχουν πραγματικά ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον β΄ βαθμό, βλέπουν καθαρά – είναι και η μοναδική

συνοχή στις τοποθετήσεις αυτής της σκοτεινής συμμαχίας .

Αυτή είναι η λυσσώδης επίθεση στον ίδιο τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο η οποία εστιάζεται είτε σε (υποτιθέμενα ούτως ή άλλως ) θέματα χαρακτήρα του (λες και ψηφίζουμε για γαμπρό στις 26 Μαΐου και όχι για Περιφερειάρχη ) είτε σε απλά κοινά ψέματα σε σχέση με τις επιλογές του για την λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής .

Και εδώ προτάσσουν κάτι τόσο αφελές που είναι ξεκάθαρο ότι δεν το έχουν σκεφτεί καλά. Είναι αυτή η καραμέλα της συναινετικής διακυβέρνησης. Ας τους ξεκαθαρίσω λοιπόν σαν ποιο έμπειρος στον ΄β βαθμό ότι

1) Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι Διοικητικό Όργανο .Δεν είναι Νομοθετικό Όργανο ,δεν λειτουργεί με προπαρασκευαστικές επιτροπές νόμων όπου επιδιώκεται η συναίνεση γιατί η δουλειά του είναι να προτείνει δράσεις και όχι νόμους.

2) Οι αποφάσεις του είτε είναι ομόφωνες (άρα εξορισμού συναινετικές) είτε με πλειοψηφία (οπότε τι θα έκαναν οι της καραμέλας οπαδοί; Θα ακύρωναν τις αποφάσεις; Δεν θα έπαιρναν καμία απόφαση αν δεν συμφωνούσαν η χρυσή αυγή ΚΑΙ το ΚΚΕ; Θα παρέλυαν την λειτουργία της Περιφέρειας μέχρις ότου βρουν τη νεραϊδόσκονη της συναίνεσης;

Το μόνο λοιπόν που τους μένει (εκτός από το ψέμα το οποίο επειδή έχει κοντά ποδάρια φαίνεται ήδη να λαχανιάζει) είναι να προσπαθούν να καυτηριάσουν την Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου επειδή δεν έχει λύσει όλα τα προβλήματα των τελευταίων 50 ετών μέσα σε μία θητεία. Τι φράγματα Κρεμαστής θα είχαν κάνει αυτοί, τι βιολογικούς Αρχαγγέλου, τι διεθνείς αυτοκινητόδρομους στη Σαντορίνη, τι τζάμπα φωτισμούς στο οδικό δίκτυο, τι αεροδρόμια υπερηχητικών αεροσκαφών για κινέζους μεγιστάνες!!! Αυτόματη λύση όλων των προβλημάτων υγείας και περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, τουρισμό πολυτελείας τουλάχιστον 12 μήνες το χρόνο και απεριόριστη αγάπη για κάθε νησιώτη ξεχωριστά και όλους μαζί συνολικά!!!

Λες και δεν είχαν αυτοί εξουσία δεκαετίες τώρα, λες και δεν είναι αυτοί που είχαν αφήσει τη Σαντορίνη χωρίς δρόμους, την υγεία χωρίς γιατρούς, τη Ρόδο σκοτεινή και στα χάλια της γενικά. Ας θυμηθούνε τις επαναλαμβανόμενες θητείες του επικεφαλής τους και που κατάντησαν τον τόπο, τον Αρχάγγελο χωρίς αποχέτευση, την κοινωνική περίθαλψη περιορισμένη, τον τουρισμό χωρίς σχέδιο, την Κρεμαστή χωρίς γέφυρα – και με δυναμιτισμένες τις λύσεις για γέφυρα, έτσι για κερασάκι – και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χωρίς καν ενημερότητα!!!

Ξεχνούν όμως ότι ο κόσμος που έχει κρίση βλέπει το εξής: Συγκριτικά με το Κράτος και τον Δήμο η Περιφέρεια με τον Γιώργο Χατζημάρκο είναι μακράν η αποτελεσματικότερη στην άσκηση πολιτικής, στις αντιδράσεις της, που ήταν πάντα άμεσες, από το μεταναστευτικό μέχρι τις θεομηνίες στα μικρά νησιά μέχρι την τουριστική προβολή. Και φυσικά δεν έχει λόγο ο ψηφοφόρος να αλλάξει τον ένα θεσμό που λειτουργεί θετικά!!

Γι αυτό λοιπόν – και το λέω εδώ για να το καταλάβουν και οι νεώτεροι που αναρωτιούνται γιατί τόση κακοήθεια – καταλήγουν στη λάσπη. Επειδή η Περιφερειακή Αρχή με τον Γιώργο Χατζημάρκο, είναι

αυτή που με κάθε τρόπο προσπαθεί να σηκώσει ξανά το Νότιο Αιγαίο ψηλά και μπροστά, όταν αυτοί προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ξανααπλώσουν πλοκάμια που κείτονται στο βυθό.

Μιχάλης Μπαριανάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Πρόεδρος της «ΦΥΤΩΡΙΟ ΑΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου