Τοπικές Ειδήσεις

Η Μαρία Κουσκουνέλου από την Μύκονο υποψήφια με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα της Μαρίας Κουσκουνέλου από την Μύκονο.

Η Μαρία Κουσκουνέλου, νησιώτισσα από επιλογή, ενεργός πολίτης και με μεγάλη αγάπη για το Νότιο Αιγαίο, αποδέχθηκε την πρόταση του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού, και από σήμερα είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας της «Συμμαχίας».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, καλωσόρισε την καλωσόρισε δηλώνοντας τα εξής: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στην “Συμμαχία” μας την Μαρία Κουσκουνέλου. Με την Μαρία μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και την ίδια αγωνία για το μέλλον των νησιών μας. Το ήθος και η αξιοπρέπεια που συνοδεύουν την επαγγελματική,

και προσωπική της πορεία είναι τα εχέγγυα για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: Να αδράξουμε αυτήν την τελευταία ευκαιρία που δίνεται στον τόπο μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, με αγάπη και δικαιοσύνη. Καλή Επιτυχία Μαρία!».

Η Μαρία Κουσκουνέλου στο πολιτικό της μήνυμα αναφέρει: «Σε μια κομβική περίοδο για το μέλλον των νησιών μας, αποφάσισα να μην παρακολουθώ τις εξελίξεις ως θεατής αλλά γίνω συμμέτοχος μιας ελπιδοφόρας κίνησης πολιτών με βαθιά δημοκρατική συνείδηση. Άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων, διαφόρων ειδικοτήτων, συνεργαζόμαστε για την πρόοδο του τόπου μας. Ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, Μανώλης Γλυνός, ως πολιτικός αλλά και ως άνθρωπος έχει αποδείξει την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και για τον τόπο του. Η πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο, είναι η απάντηση στις προκλήσεις του αύριο και στις ανάγκες του σήμερα. Εχουμε, τη διάθεση, την πίστη και το όραμα να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1997-2001: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, στον Τομέα του Προγραμματισμού Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Πρώτη Παιδική Ηλικία.

1997-1998: Σχολή Ξεναγών του Ε.Ο.Τ. στη Θεσσαλονίκη.

1991-1992: Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

1992-1995:Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βαθμός Πτυχίου: «ΑΡΙΣΤΑ».

1995: Πρόγραμμα ERASMUS στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στο INSTITUT SUPERIEUR DE MOT-COUVREUR, section Pedagogique, Ecole Normale Prescolaire. Πρακτική άσκηση σε Νηπιαγωγεία των Βρυξελλών.

1987-1990: 13o Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2001-έως σήμερα: Διορισμός σε οργανική θέση στο 2/θ Νηπιαγωγείο Άνω Μεράς Μυκόνου, έπειτα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπου και παραμένει ως σήμερα ως προϊσταμένη.

5/2003-10/2003.Εθελοντική εργασία στο Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου.

1998-2000: Διδασκαλία επί διετία στα ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και Επανομής, στο αντικείμενο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

1998-2001: Εργάσθηκε ως επίσημη διπλωματούχος Ξεναγός, σε όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και στα Μουσεία σχεδόν όλης της χώρας. Λόγω ιδιότητας έχει εργασθεί σε χώρες του εξωτερικού (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Τουρκία).

1997-1999: Κύρια Νηπιαγωγός στον Παιδικό Σταθμό του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ –ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

1995.Τρίμηνο σεμινάριο στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ

με τίτλο «Εκπαίδευση στη χρήση Η/Υ στις Γραφικές Τέχνες και στην επεξεργασία εικόνας».

1996.Μαθήματα Ελληνικής και Αγγλικής γραφομηχανής (τυφλό σύστημα) στο Εργαστήριο Ελευθέρων σπουδών DIDACTA.

1999: Συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» διάρκειας 420 ωρών, με τίτλο «Οργάνωση Πολιτιστικών –Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Θέατρο)»

2001-2002: Υποχρεωτικό Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης από το ΠΕΚ Πειραιά.

2002: Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ στη Μύκονο.

2012-2013: Συμμετοχή σε Ομάδες συμβουλευτικής και υποστήριξης στο πλαίσιο του Προγράμματος για την Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Εφήβων, Γονέων και Εκπαιδευτικών που υλοποιήθηκε από την Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ).

2013: Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ανθρωπογενές περιβάλλον και Αειφόρος Διαχείριση» , που διοργάνωσε στη Σύρο το ΚΠΕ Δραπετσώνας και Τροιζήνας –Μεθάνων σε συνεργασία με Δ/νση Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.

Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έλαβε μέρος σε σεμινάρια και ημερίδες πάνω σε θέματα όπως: Ανθρωπιστικής Δράσης από τους Γιατρούς του κόσμου, Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Γραμματισμός κλπ).

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά: Άριστο επίπεδο.Certificate of Proficiency in English

Γαλλικά:Πολύ καλά. Certificat de Langue Francaise

Ιταλικά- Γερμανικά: Μέτρια

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

2001-2002 και 2004: -Υλοποίηση του προγράμματος ΗELMEPA Junior στο Νηπιαγωγείο Άνω Μεράς.

– Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργανώθηκε από το Δήμο Μυκόνου ,στη Μύκονο.

– Βράβευση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περιβαλλοντική δράση.

9/2003. Διοργάνωση, για πρώτη φορά στη Μύκονο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» με θέμα: «Τόποι αθλητισμού ,τόποι Πολιτισμού: Από το Μυκονιάτικο Υφαντό στις Μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με φορέα το Λαογραφικό Μουσείο και συγχορηγό το Δήμο Μυκόνου, σε συνεργασία με την κ. Δήμητρα Νάζου, υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου. Το Πρόγραμμα περιελάμβανε έκδοση βιβλίου (συγγραφή από κοινού με την κ.Νάζου),οργάνωση έκθεσης με θέμα το υφαντό, κατασκευές των παιδιών με τις ελληνικές μασκότ Φοίβο και Αθηνά ενδεδυμένες με υφαντά των παιδιών, ομιλίες, καθώς και πενθήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Μυκόνου.

2004-2005.Οργάνωση δραστηριοτήτων στο Νηπιαγωγείο Άνω Μεράς Μυκόνου (γιορτή, έκθεση κατασκευών και παζάρι) με σκοπό την υιοθεσία παιδιού μέσω της Action Aid.

2005. Συμμετοχή σε εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τη Θεατρική Ομάδα Μυκόνου. Συμμετοχή σε παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Από το 2001 που διορίστηκε μεριμνά, ώστε να υλοποιεί και να συμμετέχει σε ένα τουλάχιστον πρόγραμμα Περιβαλλοντικής ή/και Πολιτιστικής Εκπαίδευσης ή Αγωγής Υγείας, μαζί με τις/τους συναδέλφους, με θέματα που άπτονται της ιστορίας της Μυκόνου, του νησιωτικού περιβάλλοντος και των ενδιαφερόντων των παιδιών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρακολούθηση σεμιναρίων, δράσεων και εξερευνήσεων ως πρώην μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας

Παρακολούθηση σεμιναρίων των Γιατρών του Κόσμου και εθελοντική εργασία σε ενημερωτικές δράσεις τους.

Εθελοντική εργασία σε οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και ως στάση ζωής.

Μέλος της χορωδίας της Μουσικής Σχολής Δ. Φίννις.

Μέλος της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου.

Παρακολούθηση μαθημάτων φωτογραφίας, κεραμικής και αργαλειού.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Παντρεμένη από το 2007 με το Νικόλαο Ζουγανέλη, με τον οποίο έχουν έναν γιο, τον Γιάννη Ζουγανέλη,11 ετών.

Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου