Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε το σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της Ρόδου, όπου οι επιβάτες ήρθαν αντιμέτωποι με το απόλυτο χάος μέχρι να καταφέρουν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να μεταφερθούν στα ξενοδοχεία τους.
Οι εργασίες και οι νέες διαρρυθμίσεις στον εξωτερικό χώρο του διεθνούς αεροδρομίου της Ρόδου, είχαν ως αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των επισκεπτών, των επαγγελματιών οδηγών και των διερχόμενων και να σκεφτεί κανείς, ότι η τουριστική σεζόν βρίσκεται μόλις στην αρχή της.
Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για το… ανεφάρμοστο των νέων διαρρυθμίσεων στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου, οι υπεύθυνοι της Fraport, διαβεβαίωναν πως όλα βαίνουν καλώς μέχρι… το πρώτο σαββατοκύριακο με σχετικά αυξημένη κίνηση στις πτήσεις τσάρτερ, όπου επικράτησαν χαοτικές καταστάσεις και δοκιμάστηκαν τα νεύρα και οι αντοχές επιβατών, εργαζομένων και οδηγών.
Με βάση τις αλλαγές που δρομολόγησε η Fraport, οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης οχημάτων μειώθηκαν και των τουριστικών λεωφορείων συρρικνώθηκαν σε σημείο που σε κάποιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να περάσουν επιβάτες ενδιάμεσα!
Οι τουριστικοί παράγοντες πάντως εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι όταν θα πυκνώσουν οι πτήσεις τσάρτερ, κυρίως τους μήνες αιχμής, καθώς εκτιμούν ότι αν η κατάσταση είναι από τώρα εκτός ελέγχου, πριν καν μπει ο Μάιος, τότε οι συνέπειες των νέων διαρρυθμίσεων θα είναι καταστροφικές.
Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία των επιχειρηματιών του τουρισμού για την κατάσταση του αεροδρομίου της Ρόδου, όπου ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης με αποτέλεσμα να θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο.
Δυστυχώς στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο διεθνής αερολιμένας Ρόδου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και έκδηλη είναι η πλέον η ανησυχία των τουριστικών φορέων μήπως τελικά αποτελέσει αιτία δυσφήμισης του προορισμού, μέχρι, αν και όποτε, ολοκληρωθούν οι πολυδιαφημισμένες παρεμβάσεις που θα μετέτρεπαν το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» σε ένα αεροδρόμιο σύγχρονων προδιαγραφών.

 

*Oι φωτογραφίες είναι του Tριαντάφυλλου Tσαφή

4 σχόλια στο Χαοτική κατάσταση στο αεροδρόμιο Ρόδου! Aπόλυτο αλαλούμ το σαββατοκύριακο

 1. Avatar Ο/Η ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΗΤΑΣ λέει:

  ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ
  ΟΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ Σ/Κ

 2. Avatar Ο/Η Manoschart λέει:

  Μάλλον κανεις πλάκα έτσι!!!

 3. Avatar Ο/Η Δεν σας πιστεύω λέει:

  Είναι αδύνατον….οι φωτογραφίες είναι φακανιους και κοπιπαστε που λέει ο πολακης….
  Μάλλον πριν από 3 χρόνια είναι ….. ο Γερμανός τα έχει φτιάξει όλα καλά ,τον Συκοφαντείται και θα σας κάνω μήνυση

 4. Avatar Ο/Η Απορίες λέει:

  Είναι αδύνατον….οι φωτογραφίες είναι φακανιους και κοπιπαστε που λέει ο πολακης….
  Μάλλον πριν από 3 χρόνια είναι ….. ο Γερμανός τα έχει φτιάξει όλα καλά ,τον Συκοφαντείται και θα σας κάνω μήνυση

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ