Τοπικές Ειδήσεις

«Άκρα του τάφου σιωπή» για την εκκαθάριση της “Ρόδων Α.Ε.”

Καμία ουσιαστική ενημέρωση δεν έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για την πορεία της εκκαθάρισης της ΡΟΔΩΝ ΑΕ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ, Γιώργος Υψηλάντης με επιστολή του προς τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μανδρακό, ζήτησε να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, σημειώνοντας ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει αυτό.
Ο δικηγόρος κ. Μάριος Μαραβέλιας, ειδικός εκκαθαριστής ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο του 2011 και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση αλλά ουσιαστικά δεν έχει κινηθεί η διαδικασία κατάρτισης του πίνακα των πιστωτών. Από το 2011 η εταιρεία, που εξακολουθεί να εισπράττει σημαντικά ποσά από μισθώματα δημοτικών ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου και του Καζίνο της Ρόδου, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τους σκοπούς της εκκαθάρισης, ενώ παραμένει η εκκρεμότητα με την αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεών της έναντι προμηθευτών.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο κ. Μαραβέλιας και ο συνεργάτης του λογιστή εκκαθαριστή, κος Παπαγρηγορίου, δηλώνοντας απλά ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ενημέρωση δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά. Ήταν τηλεγραφική και σύντομη, όπως ζήτησε ο κ. Μανδρακός. Ο κ Παπαγρηγορίου είπε ότι από τα έσοδα που εισπράττει η ΡΟΔΩΝ ΑΕ από τα μισθώματα, ένα μέρος πηγαίνει στο φόρο εισοδήματος και το υπόλοιπο ποσό για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της κυρίως στην εφορία και δευτερευόντως για τα διοικητικά έξοδα της εκκαθάρισης. Από τους προμηθευτές πληρώθηκαν μέχρι στιγμής όσοι προέβησαν σε κατασχέσεις και κανείς άλλος. «Ευελπιστούμε να βγει μία ρύθμιση 120 δόσεων για να μπορέσει η εταιρεία να αποδεσμεύσει από τις κατασχέσεις μισθωμάτων ποσά και να προχωρήσει στην πληρωμή των προμηθευτών και των υπόλοιπων πιστωτών», δήλωσε ο κ. Παπαγρηγορίου.
Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας εκτός του κ. Γιάννη Γιαννακάκη και δεν κατατέθηκαν ερωτήσεις στους εκκαθαριστές, οι οποίοι δεν «διαφώτισαν» το σώμα.

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε ότι θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί για την αποτροπή των πυρκαγιών καθώς οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες «ευνοούν» τα επικίνδυνα φαινόμενα. Ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που σημειώθηκε το σαββατοκύριακο στην περιοχή του Αίθωνα στον Αρχάγγελο, ζητώντας από τους πολίτες να σταματούν να καίνε κλαδιά.
Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο κ. Στέργος Στάγκας σημειώνοντας ότι η τροπολογία για την ανανέωση του καταστατικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, το οποίο ως γνωστό έληξε στο τέλος του 2018, δεν έχει φθάσει, όπως αναμενόταν, στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συνυπογραφεί από τον υπουργό και στη συνέχεια να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή για να μπορέσει να λειτουργήσει … έγκαιρα αυτή η πρότυπη δομή πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Ζήτησε το Σώμα να αποφασίσει για την ενημέρωση σχετικά με το θέμα του αν. υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού που υπογράφει επίσης την τροπολογία. Η αναφορά του συγκεκριμένου ζητήματος σε δημόσια συνεδρίαση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Πάλλα ο οποίος αποχώρησε προσωρινά από τη συνεδρίαση.
Ένταση προκλήθηκε και πάλι όταν ο κ. Στάγκας αναφέρθηκε στο θέμα του αποχετευτικού των οικισμών Αφάντου, Αρχαγγέλου και Λάρδου και των διαγωνισμών που δεν προχωρούν. Ο κ. Χατζηδιάκος απάντησε στον κ. Στάγκα ότι καλύτερα να βλέπει τα θέματα της Περιφέρειας και να αφήσει τα του Δήμου Ρόδου, ενώ αυτός αποχωρούσε από τη συνεδρίαση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου