Στην δεύτερη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος πίστας Ε-Ν-Π-Κ στην κατηγορία Παίδων στο ΟΑΚΑ, διεξήχθησαν τα αγωνίσματα ταχύτητας και 500 μ. Ατομικής Χρονομέτρησης, με τους αθλητές του Ροδήλιου να «σαρώνουν» τα μετάλλια πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στον αγώνα ταχύτητας αγωνίσθηκαν οι αθλητές Σταμάτης Σαββάκης, Ιάκωβος Κούρος και Γιάννης Μιαούλης. Οι τρεις αθλητές του Ροδήλιου προκρίθηκαν στον τελικό, με τον Σαββάκη Σταμάτη να έχει τον καλύτερο χρόνο του αγώνα 11.574. Στην συνέχεια του αγώνα για τις θέσεις 1-8 προκρίθηκαν οι Σαββάκης και Κούρος, ενώ για τις θέσεις 1-4 προκρίθηκε μόνο ο Σαββάκης ο οποίος έφτασε στον τελικό, όπου και ήταν και ο μεγάλος νικητής του αγωνίσματος αφού επικράτησε με δυο νίκες του αντιπάλου του και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος 2018 στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Την 6η θέση κατέκτησε ο Ιάκωβος Κούρος Ιάκωβος και την 12η ο Γιάννης Μιαούλης.

Στο δεύτερο αγώνισμα των 500 μ. Ατομικής Χρονομέτρησης παίδων συμμετείχαν 47 αθλητές. Από το Ροδήλιο αγωνίστηκαν οι Σταμάτης Σαββάκης, Νίκος Δράκος και Ιάκωβος Κούρος. Μεγάλος νικητής και πρωταθλητής Ελλάδος ήταν και πάλι ο Σταμάτης Σαββάκης με χρόνο 36.132, ο Νίκος Δράκος με χρόνο 36.743 κατέκτησε την 3 θέση και στην 12 θέση κατετάγη ο Ιάκωβος Κούρος με χρόνο 37.945.

Στην τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος, στο αγώνισμα ομαδικό σπριντ παίδων, αγωνίστηκαν οι Σταμάτης Σαββάκης και Νίκος Δράκος, που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος 2018. Στη συνέχεια στο αγώνισμα σκρατς παίδων, αγωνιστήκαν οι δύο παραπάνω αθλητές που είχαν προκριθεί από τους προκριματικούς. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο Νίκος Δράκος κατέκτησε την τρίτη θέση και την όγδοη ο Σταμάτης Σαββάκης.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους παραπάνω αθλητές και τους προπονητές Κώστα Πανταζή, Αναστάση Μανουκιάν και Δημήτρη Πατάπη για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ