Ρεπορτάζ

Αναβιώνει μετά από αναίρεση τραγικό θανατηφόρο ατύχημα στο Ροδίνι

Με την υπ’ αριθμ. 83/2022 απόφαση του Στ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η αίτηση για την αναίρεση της υπ’ αριθμ. 169/2020 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου του πρώην προϊστάμενου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Η δίκη θα επαναληφθεί την 5η Απριλίου 2022 με νέα σύνθεση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.
Είχε συγκεκριμένα καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατά 10 μήνες αφού τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Ο κατηγορούμενος φέρεται την 4-9-2014, ενώ ήταν υπεύθυνος για την συντήρηση οδικών έργων της νήσου Ρόδου να παρέλειψε να λάβει μέτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα σε τροχαίο η Σταματία Δημητρά του Στέργου, ηλικίας 32 ετών.
Ειδικότερα, η ανωτέρω οδηγός κινούμενη επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη Ρόδο, με κατεύθυνση από το Κορακόνερο προς την πόλη, έχασε τον έλεγχο του οχήματος της και εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα αρχικά να προσκρούσει και να κάμψει μεταλλικό σωλήνα σήματος, να εξέλθει του οδοστρώματος, να διανύσει τροχιά και να προσκρούσει σε τοιχίο – εξώστη οικίας, με συνέπεια την πτώση του οχήματός της στο διάκενο μεταξύ οδοστρώματος και της παρακείμενης οικίας, όπου η ίδια καταπλακώθηκε από αυτό και τραυματίστηκε θανάσιμα συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ενώ ο θάνατός της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα είχε αποτραπεί αν ο κατηγορούμενος είχε λάβει εγκαίρως τα προσήκοντα μέτρα.
Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να ήταν υποχρεωμένος να τοποθετήσει στην οδό σύστημα αναχαίτισης οχημάτων, να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους αυτών, να παραγγέλλει σε αρμόδια συνεργεία την αντικατάστασή τους σε περίπτωση κακοτεχνιών ή βλαβών, να διαπιστώνει την αποκατάστασή τους αλλά και να παραγγέλλει την εξ υπαρχής τοποθέτησή τους σε περίπτωση οριστικής έλλειψης αυτών, όπως στο σημείο του θανάσιμου τροχαίου ατυχήματος, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι της Ρόδου κ.κ. Κ. Σαρής και Στ. Κιουρτζής και ο δικηγόρος Αθηνών κ. Ιωάννης Μαρκουλάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου