Ρεπορτάζ

Δικάζεται το “παρεάκι της Φιλερήμου”

Την 11η Μαρτίου 2020 θα εκδικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η πολύκροτη υπόθεση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών από σπείρα γνωστή στην πιάτσα των τοξικομανών ως το “παρεάκι της Φιλερήμου”.

Τον Μάρτιο του 2015 με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 7.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα οι 4 από τους 6 κατηγορούμενους στην υπόθεση.
Οι 6 κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου και με την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισής τους εξέθεσαν στο δικαστήριο ότι η απευθείας κλήση με την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη πάσχει από ακυρότητα, γιατί κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, πράξη η οποία εξετάζεται μόνο από το κακουργιοδικείο με τριμελή σύνθεση.
Η ακυρότητα διαπιστώθηκε και από το δικαστήριο, που αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, αφού η προσωρινή τους κράτηση αποφασίστηκε την 19η Μαρτίου 2014 και δεν υπήρχε δυνατότητα παρατάσεώς της.
Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και εποπτεία εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών Β. A. του Q. 31 ετών, υπήκοος Αλβανίας, τρόφιμος των φυλακών για υπόθεση ηρωίνης, που φέρεται ως ο “εγκέφαλος” σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου.
Προσωρινά κρατούμενοι είχαν κριθεί και οι L. A. του A. 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού, L. E. του S. 27 ετών, συγγενής του πρώτου, κάτοικος Ιαλυσού, Q. A. του B. J. 30 ετών, υπήκοος Αλβανίας και Α. K. του H. 30 ετών.
Ελεύθερος είχε αφεθεί ο Α. Ε. του Ε. 30 ετών, ημεδαπός κάτοικος Ρόδου.
Τον Αύγουστο του 2013 περιήλθε πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών σύμφωνα με την οποία ο Β. A. του Q., έγκλειστος για υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, διακινεί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς της Ρόδου, σε συνεργασία με τον Q. A. του B. J., μέσω του L. A. του A. και της L. E. του S. Ειδικότερα, ο L. A. του A. από κοινού με την L. E. του S., αφού παραλάβουν μεγάλες ποσότητας ηρωίνης του Β. A. του Q., τις πωλούν σε τοξικομανείς της Ρόδου.
Μάλιστα στα στέκια των τοξικομανών της Ρόδου, σύμφωνα με την πληροφορία, αυτή η εγκληματική οργάνωση είναι γνωστή ως “Το παρεάκι της Φιλερήμου”, λόγω του χώρου, όπου δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ηρωίνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου