Ειδήσεις

Σε νέα εποχή στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος η Ρόδος

Εγκαινιάστηκε σήμερα από το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο εγκαινίασαν σήμερα το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου Ρόδου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλης Μανδρακός, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης Μιχάλης Παλαιολόγου, με τη συμμετοχή μαθητών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου προβάλλοντας την περιβαλλοντική συνείδηση της νέας γενιάς.
«Η Δημοτική Αρχή έχει στρατηγικό σχεδιασμό, όραμα, και μεθοδικότητα και ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες για να εφαρμόσει πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι το ΚΔΑΥ είναι γρανάζι του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής που περιλαμβάνει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και του ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου το οποίο σε συνδυασμό τη δημιουργία ολοκληρωμένης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων για την οποία ο Δήμος κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση αξίας €37εκατ, δημιουργούν συνείδηση βιώσιμης ανάπτυξης στην κοινωνία.
Ο Δήμος Ρόδου λειτουργεί το ΚΔΑΥ, ανανεώνει το στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας, ενώ τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου.
Το ΚΔΑΥ χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής και βρίσκεται εδώ και έξι μήνες σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Ανάδοχο, στη διάρκεια της οποίας έχει ήδη γίνει διαχείριση περισσότερους από 700 τόνους. Η λειτουργία του ΚΔΑΥ, αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μίας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση των αποβλήτων, σύμφωνα και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Ανακύκλωσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι: Οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου, Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, Πρασίνου Λίτσα Κρεμαστενού, Πρόνοιας Άννα Ζωάννου, Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας, Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, και Προγραμματισμού Βάσω Ξεπαπαδάκη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τροχαίου υλικού Μιχάλης Σταυρής, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ρόδου Μίλτος Παγκάς, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Μιχάλης Καληωράκης, εκπρόσωπος του Διοικητή της 95’ ΑΔΤΕ, ο Αντιπερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, η περιφερειακή σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, ο πρώην Υπουργός Παύλος Γερουλάνος, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο επικεφαλής της ΡΟΠΑΝ Γιώργος Υψηλάντης, μέλη εθελοντικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και πολλοί πολίτες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου