Ειδήσεις

“Η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Σκιαμαχεί, αλλά κάθε φορά διαψεύδετα”

Στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή, στο ΣΚΑΙ, με τον Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου ήταν σήμερα (23/2/2017) καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τοποθετήθηκε για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, εξήγησε το πολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας που φαίνεται να επιτυγχάνεται και δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τα τεχνικά κλιμάκια θα είναι σύντομη γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα.

Απαντήσεις στα σχόλια της Αντιπολίτευσης για τον Υπουργό Οικονομικών

«Δεν μπορώ να καταλάβω το θέμα που θέτει η Ν.Δ. Ο κ. Τσακαλώτος είναι ο Υπουργός Οικονομικών και κεντρικός διαπραγματευτής. Η Κυβέρνηση εκφράζεται δια του Κυβερνητικού της Εκπρόσωπουκαι δια του Πρωθυπουργού. Είναι τόσο απλό».

«Μετά τα αποτελέσματα του Eurogρoupτης Δευτέρας, η Κυβέρνηση δεν έχει κρυφτεί. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Τζανακόπουλος, έχει ήδη ενημερώσει πλήρως τους κυβερνητικούς συντάκτες, δυο φορές, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θα είναι αύριο στη Βουλή να απαντήσει για όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαπραγμάτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Αντώνης Σαμαράς, να κρύβεται από την Βουλή».

«Θεωρώ ότι όλο αυτό το θέμα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι εκ του μη όντος. Συμβαίνει γιατί η ΝΔ επιχειρεί να καλύψει τα εσωτερικά της αδιέξοδα, βγάζοντας στην επιφάνεια σκιάχτρα. Σκιαμαχεί, αλλά κάθε φορά διαψεύδεται».

Δεν έχετε τι να πείτε

«Η προπαγάνδα σας δεν έχει υπομονή, γι΄αυτό και συνέχεια πέφτετε σε λάθη, όπως το ότι ζητούσατε να κλείσει η αξιολόγηση με την αποδοχή των 4,5 δις επιπλέον μέτρων που πρότεινε το ΔΝΤ και τώρα που δεν έγινε αυτό, δεν ξέρετε τι να πείτε».

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

«Τρομοκρατούσατε τον ελληνικό λαό με το ασφαλιστικό και να που η  ίδια η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δηλώνει ότι το 77% των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώνει λιγότερα, ενώ μόλις το 6% θα πληρώνει τα ίδια».

«Μας κατηγορούσατε για τον κόφτη- τον οποίο νομοθετήσαμε προληπτικά και για να αποφύγουμε τα 3,6 δις που ζητούσε το ΔΝΤ –  και απειλούσατε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα, ενώ τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας δεν ενεργοποίησαν ποτέ τον κόφτη».

Για το αποτέλεσμα του Eurogorup της Δευτέρας

«Το Eurogroup, καταρχήν, ήταν θετικό για την Ελλάδα για πάρα πολλούς λόγους. Πρώτον, δε θα ισχύει ο κόφτης για μετά το 2019. Δεύτερον, τα μέτρα που θα παρθούν θα έχουν, για όλους, μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. Τα επιπλέον 4,5 δις μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ, δεν υπάρχουν πια στο τραπέζι. Τέταρτον, θα διοχετευτούν 3δις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, κόστος το οποίο δεν θα μετράει στο αποτέλεσμα του δημοσιονομικού πλεονάσματος».

«Τα μέτρα ναι μεν θα έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα, αλλά θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αυτό, σημαίνει, ότι αν, για παράδειγμα μειωθεί το αφορολόγητο, τότε ταυτόχρονα θα έχουμε και μείωση κάποιων έμμεσων φόρων».

«Το ζητούμενο σήμερα είναι η αύξηση και διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Αυτό δεν το επιτυγχάνουμε μόνο με το αφορολόγητο, αλλά με τα χτύπημα που καταφέρνουμε ενάντιαστηφοροδιαφυγή. Είναι σημαντικό ότι τα αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής,μας έχουν βοηθήσει να φέρουμε πλεόνασμα και να πιάσουμε τους στόχους μας, την ώρα που άλλοι κρατούσαν τις λίστες αναξιοποίητες».

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου