Τοπικές Ειδήσεις

Τοποθέτηση Χ. Κόκκινου για την κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Συντονισμός δράσεων για την προστασία των ιδιωτικών περιουσιών από τον κίνδυνο κατάρτισης δασικών χαρτών, με ένταξη σε αυτούς και αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων» (Αθήνα, ΕΒΕΑ, 21.1.2019), ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος μιλώντας σε Μ.Μ.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι θετικό να τακτοποιούνται εκκρεμότητες και να λύνονται προβλήματα. Η δημιουργία δασικών χαρτών είναι απαραίτητη, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υλοποιηθούν με προχειρότητα που θα επιφέρει απαξίωση και αφαίμαξη της ιδιωτικής περιουσίας των νησιωτών μας.
Απαιτείται ορθολογισμός, επανεξέταση των ήδη πραγματοποιηθέντων ενεργειών, και της εφαρμογής του Π.Δ. 32/2016. Ένα λάθος… να μην επιχειρηθεί να διορθωθεί με ένα μεγαλύτερο λάθος.
Η σύσταση επιτροπής που αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση Π.Σ. και Π.Ε.Δ., να λειτουργήσει άμεσα. Υπάρχει πικρή εμπειρία στην παραπομπή θεμάτων σε επιτροπές που δεν εισηγήθηκαν και δεν αποφάσισαν όταν έπρεπε. Έστω και αυτήν την ώρα και με αρκετή καθυστέρηση, να αναλάβει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε συνεννόηση με την κοινωνία στην άρση του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε και να στελεχωθούν επιτέλους οι Δασικές Υπηρεσίες της περιοχής μας. Στην ολιγόωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, διεφάνη -έστω και καθυστερημένα- η διάθεση για σύνθεση απόψεων. Ας γίνει πράξη και ας έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

● Ενημερώνω επίσης με το παρόν δελτίο τύπου, ότι το γραπτό αίτημά μου προς τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου για ψήφισμα για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν μου απαντήθηκε, ούτε μπήκε προς συζήτηση στο σώμα στις 21.1.2019.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου