ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποια μηνύματα θα εκπέμψει σήμερα ο Καραμανλής – Η πρώτη ομιλία μετά τη διαγραφή Σαμαρά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Τα βλέμ­ματα σήμερα στρέ­φο­νται στην Πάτρα όπου ο πρώην πρω­θυ­πουρ­γός Κώστας Καρα­μαν­λής θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει ομιλία σε εκδή­λωση, σε ένα εξαι­ρε­τικά ενδια­φέ­ρον πολι­τικά timing.

Η δια­γραφή Σαμαρά και η ομιλία Καρα­μανλή

Το προη­γού­μενο διά­στημα ο Κώστας Καρα­μαν­λής και ο Αντώνης Σαμαράς είχαν ακο­λου­θή­σει κοινό βημα­τι­σμό σε μια σειρά θεμάτων. Μάλιστα είχε συζη­τη­θεί ιδιαι­τέ­ρως  η απουσία τους από την εκδή­λωση για τα γενέ­θλια της Ν.Δ. έξω από τα ιστο­ρικά γραφεία του κόμ­μα­τος στη Ρηγίλ­λης.

 

Ωστόσο, στις δημό­σιες τοπο­θε­τή­σεις για τα πολι­τικά τεκται­νό­μενα οι δύο πρώην πρω­θυ­πουρ­γοί είχαν υιο­θε­τή­σει ένα δια­φο­ρε­τικό ύφος. Ειδι­κό­τερα ο Κώστας Καρα­μαν­λής σε παρεμ­βά­σεις του είχε στείλει προ­σε­κτικά… μηνύ­ματα,  ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε επι­λέ­ξει μια σκληρή γραμμή και ακο­λού­θησε η δια­γραφή  του το Σάββατο. Σήμερα ο Κώστας Καρα­μαν­λής πρό­κει­ται να κάνει μία πολι­τική ομιλία με ανα­φο­ρές σε μείζονα ευρω­παϊκά θέματα και στις προ­κλή­σεις που αντι­με­τω­πί­ζει η γηραιά ήπειρος, αλλά ανα­μέ­νε­ται να ανα­φερ­θεί ευρύ­τερα και στις διε­θνείς εξε­λί­ξεις μετά και την πρό­σφατη εκλογή του Ντό­ναλντ Τραμπ. Να σημειω­θεί πως η ομιλία θα γίνει σε εκδή­λωση του βιβλίου «Γιαβόλ» του δημο­σιο­γρά­φου Γιώργου Χαρ­βα­λιά, που ανα­φέ­ρε­ται και στο θέμα των γερ­μα­νι­κών επα­νορ­θώ­σεων

Σύμφωνα με  πλη­ρο­φο­ρίες ο κ. Καρα­μαν­λής θα ανα­φερ­θεί και στη δια­γραφή του κ. Σαμαρά αλλά ανα­μέ­νε­ται να υιο­θε­τή­σει  ήπιους τόνους. Δεν θα κινηθεί δηλαδή στην ίδια γραμμή με τον Αντώνη Σαμαρά και στα όσα ανέφερε στην πρό­σφατη συνέ­ντευξή του αλλά παράλ­ληλα δεν θα επι­δο­κι­μά­σει και την απόφαση για δια­γραφή του.  Στην ομιλία του θα εμφα­νι­στεί ενω­τι­κός, ενώ ανα­μέ­νε­ται να εκπέμ­ψει μήνυμα πως πει­θαρ­χικά μέτρα δεν συμ­βάλ­λουν στην εμπέ­δωση της ηρεμίας.

Πάντως, από την κυβέρ­νηση δεν αντι­με­τω­πί­ζουν με τον ίδιο τρόπο τον Κώστα Καρα­μανλή με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς θεωρούν πως ο πρώτος έκανε μεν κριτική σε συγκε­κρι­μένα θέματα αλλά αυτή δεν ήταν ακραία και δεν ξεπέ­ρασε τα όρια. Να σημειω­θεί πως ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, απα­ντώ­ντας χθες σε ερώτηση για  την σημε­ρινή παρέμ­βαση του Κώστα Καρα­μανλή, τόνισε  ότι «κάθε τοπο­θέ­τηση και ομιλία ενός πρώην πρω­θυ­πουρ­γού έχει αξία. Και περι­μέ­νουμε πάντα  επι­ση­μάν­σεις και σχόλια». Επε­σή­μανε ακόμα «εμείς θέλουμε να εφαρ­μό­σουμε το πρό­γραμμα για το οποίο έχουμε εκλεγεί. Έχουμε ακόμα μπροστά μας 2,5 χρόνια».

Πηγή: ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.