Στο πλευρό των κατοίκων του Καστελλόριζου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο (18-17 Νοεμβρίου) η Κινητή Μονάδα Υγείας με ειδική αποστολή ιατρικής ομάδας του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, παρέχοντας δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στους 350 κατοίκους του ακριτικού νησιού και συνδράμοντας τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης «+πλευση».

Από την ιατρική ομάδα του ΕΝΗC πραγματοποιήθηκαν ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις στην υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα, ενώ μεγάλος αριθμός κατοίκων υποβλήθηκαν σε οφθαλμολογικές εξετάσεις και σε διαβητολογικό έλεγχο.
Ειδικότερα, από τον διευθυντή του Β΄ τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του ΕΝΗC κ. Ιωάννη Λύρα πραγματοποιήθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις που κρίθηκαν απολύτως αναγκαίες (αφαίρεση λιπώματος από το θωρακικό τοίχωμα, αφαίρεση ογκιδίου από παλάμη και αφαίρεση δερματικών βλαβών), ενώ ο παθολόγος-διαβητολόγος κ. Παναγιώτης Τσαπόγας (αναπλ. Διευθυντής Γ’ Παθολογικού τμήματος) κάλυψε εξιδεικευμένα διαβητολογικά περιστατικά και ο αναπληρωτής διευθυντής του Α΄ Οφθαλμολογικού τμήματος κ. Κωνσταντίνος Παπασταθόπουλος εξέτασε περισσότερα από 110 άτομα για οφθαλμομολογικά προβλήματα. Στο σύνολο της δράσης εξετάσθηκαν στην Κινητή Μονάδα σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού από 15 ειδικότητες και κάλυπταν και οι εθελοντές γιατροί της «+πλευσης».

Η αποστολή στο Καστελόρριζο ήρθε να προστεθεί στις δράσεις αλληλεγγύης σε τοπικούς πληθυσμούς και κοινωνικές ομάδες που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. «Η Κινητή Μονάδα Υγείας επισκέπτεται πλέον κάθε σημείο της χώρας, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη για ιατρική στήριξη, και μας κάνει όλους υπερήφανους. Οι δράσεις της διαφοροποιούν το Ερρίκος Ντυνάν από κάθε άλλο νοσηλευτήριο. Και σε αυτό το πεδίο θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση, αφού δεν ξεχνάμε τον κοινωνικό ρόλο του νοσοκομείου», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Γεράσιμος Τσιαπάρας, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι σχεδιάζεται ακόμη πιο συστηματική δραστηριότητα σε συνοικίες της Αθήνας –σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους- που έχουν δυσκολία πρόσβασης στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας.

Τις προσεχείς ημέρες προγραμματίζεται αποστολή της Κινητής Μονάδας στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου για την ιατρική στήριξη των πλημμυροπαθών.

Σημειώνεται ότι το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center είναι το μοναδικό νοσηλευτήριο στην Ελλάδα που διαθέτει Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συνεργάζεται με δημοτικούς και άλλους φορείς για τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο των τοπικών πληθυσμών. Αναπτύσσεται σε περίπου 50 τ.μ. και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για κλινική εξέταση ασθενών (δύο θέσεις εργασίας) από κάθε ιατρική ειδικότητα, εξοπλισμό για οφθαλμολογικές εξετάσεις, μικροχειρουργικές επεμβάσεις, αναλύσεις αίματος (γενικές και βιοχημικές), διαφανοσκόπιο για έλεγχο ακτινογραφιών, υπερηχογράφο κα.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ