Του Δημήτρη Γκάτσιου 

Με την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι προγραμματισμένη για τις επτά το απόγευμα, ολοκληρώνονται οι εργασίες του 6ου προσυνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αυτή τη φορά εστιάζουν σε ζητήματα καθημερινότητας και ασφάλειας.

Με την έναρξη του 6ου προσυνεδρίου, η οδός Πειραιώς έφερε στο προσκήνιο τις απαντήσεις 14.648 πολιτών στο ερωτηματολόγιο της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση τις τοποθετήσεις τους:

-Μόλις ένας στους δέκα πολίτες εκφράζει ικανοποίηση από την επαφή του με το Δημόσιο.

-Θεωρούν τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ηλεκτρονικών υπηρεσιών ως τα βασικά προβλήματα στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.
-Προτάσσουν τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών και τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου.
-Συμφωνούν με την άποψη ότι αρκετές δραστηριότητες που σήμερα εκτελεί η δημόσια διοίκηση, μπορεί να γίνονται αποτελεσματικότερα και φθηνότερα από τον ιδιωτικό τομέα.
-Αναδεικνύουν τους πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες στους οποίους οφείλονται οι καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης.
-Πιστεύουν ότι οι άδειες των κρατουμένων πρέπει να χορηγούνται υπό προϋποθέσεις ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος που έχουν διαπράξει.
-Εκφράζουν σθεναρά την άποψη ότι η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας αποτελεί προϋπόθεση πραγματικής ελευθερίας.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ