Ειδήσεις

Κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος 4 πρώην επιτελείς των οικονομικών του Δήμου Ρόδου

Υπόλογοι γι’ ακόμη μια φορά παράβασης καθήκοντος από κοινού βρίσκονται ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, κ. Εμμ. Παϊτάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Ν. Τσουκαλάς και η πρώην διοικητική υπάλληλος της ΑΔΕΚΑΜ ΑΕ κ. Αικατερίνη Τσισιμοίρη, μετά από αναφορά του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται συγκεκριμένα ως υπεύθυνοι για την συγκέντρωση και αποστολή στοιχείων στην υπηρεσία επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βαρυνόμενοι να λαμβάνουν κάθε νόμιμο μέτρο για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η υποχρέωση φύλαξης, διατήρησης και υποβολής στην υπηρεσία επιτρόπου όλων των παραστατικών στοιχείων προηγούμενων διαχειρίσεων, τα οποία συνέχονται ούτως ή άλλως με τις επόμενες διαχειριστικές περιόδους.
Φέρονται προκειμένου να παρακωλύσουν τον κατασταλτικό έλεγχο και τον καταλογισμό ελλειμμάτων στους δημόσιους υπόλογους, να μην έδωσαν στην υπηρεσία επιτρόπου στοιχεία που τους ζητήθηκαν με 3 έγγραφα γύρω από την διαχείριση της ΑΔΕΚΑΜ ΑΕ, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ανήκε εξ ολοκλήρου στον πρώην δήμο Πεταλούδων ήτοι αντίγραφα απολογισμού ή ισολογισμού, συνοδευόμενο από σχετικές εκθέσεις και πράξεις αρμοδίων οργάνων, εκθέσεις των ορκωτών λογιστών-ελεγκτών, χρηματικά εντάλματα πληρωμής και τα γραμμάτια είσπραξης, τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και της δημαρχιακής επιτροπής κατά το ελεγχόμενο χρονικό διάστημα, με πλήρη στοιχεία καθώς και κατάσταση των υπολόγων με την πράξη ανάθεσης καθηκόντων σε αυτούς και την οικεία βεβαίωση ανάληψης υπηρεσίας, ταμειακό απολογιστικό πίνακα, βεβαίωση του πιστωτικού ιδρύματος όπου κατατίθενται χρήματα διαθέσιμα από τους ανωτέρω οργανισμούς και τα νομικά τους πρόσωπα για το χρηματικό υπόλοιπο κατά την 31η Δεκεμβρίου του αμέσως προηγούμενου έτους καθώς και αντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών αυτών, τελική κατάσταση του λογαριασμού χρηματικής διαχείρισης και ανάλυσης του χρηματικού υπολοίπου σε μετρητά και αντίτιμα κ.α.
Τα ανωτέρω στοιχεία ήταν αναγκαία προκειμένου να διενεργηθεί κατά προτεραιότητα έκτακτος διαχειριστικός κατασταλτικός έλεγχος της ΑΔΕΚΑΜ ΑΕ για τα έτη 2003 έως 2010.
-Σημειώνεται ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος από κοινού, τον πρώην αντιδήμαρχο επί των οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Ν. Τσουκαλά, τον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μ. Παϊτάκη και τον κ. Ι. Σκαμπίλη, μέλος της Επιτροπής Απογραφής και Παράδοσης στο Δήμο Ρόδου των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του πρώην Δήμου Πεταλούδων και πρώην ταμία αυτού.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» τους αποδίδεται συγκεκριμένα ότι κατά το χρονικό διάστημα από 30 Απριλίου 2013 έως 10 Νοεμβρίου 2014 δεν υπέβαλαν στην υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα οικονομικά στοιχεία, που τους ζητήθηκαν με αποτέλεσμα να παρακωλύσουν κατασταλτικό έλεγχο και καταλογισμό ελλειμμάτων στους δημοσίους υπόλογους, με σκοπό να βλάψουν το Δημόσιο.
Φέρονται συγκεκριμένα να τους είχε ζητηθεί εγγράφως 4 φορές στο ως άνω διάστημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο όμοια οικονομικά στοιχεία του πρώην Δήμου Πεταλουδών τα οποία ήταν αναγκαία προκειμένου να διενεργηθεί κατά προτεραιότητα έκτακτος διαχειριστικός κατασταλτικός έλεγχος για τα έτη 2000 έως 2010.
Τους αποδίδεται ότι δεν μερίμνησαν σχετικά, αλλά αντίθετα κωλυσιεργούσαν συστηματικά υποβάλλοντας στην Υπηρεσία Επιτρόπου μόνο ελάχιστα εξ αυτών και συγκεκριμένα κάποια απολογιστικά στοιχεία και πίνακες ημερολογίου ταμείου για τα έτη 2000 έως 2003.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου