Ειδήσεις

Αγώνας δρόμου με το πλήρωμα της Γαλλικής φρεγάτας ALIZE

Στα πλαίσια της επίσκεψης της Γαλλικής Φρεγάτας ALIZE με το πλήρωμα της στο νησί μας διοργανώθηκε αγώνας δρόμου από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, κ. Σέργιο Αϊβάζη σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλων Τρίαθλον Ρόδου κ. Νίκο Χατζηνικόλα.
Ο αγώνας ξεκίνησε από το λιμάνι της Ακαντιάς ενώ οι αθλητές πέρασαν από τη μεσαιωνική τάφρο, το τουριστικό λιμάνι, το ενυδρείο με ενδιάμεσο προορισμό το αρχαίο στάδιο της Ρόδου και τερματισμό το Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος , η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αιβάζης και η πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα και στους οποίους απένειμαν αναμνηστικά μετάλλια.

Ο Δήμαρχος Ρόδου απένειμε το πρώτο τιμητικό μετάλλιο στην Πρόξενο της Γαλλίας κα Μοσχή ευχαριστώντας την για το έργο της και την προσφορά της και ακολούθως στον κυβερνήτη του πλοίου ALIZE κ. Antony Branchereau χαρακτηρίζοντας τον ως «καλό πρεσβευτή» της Ρόδου στη Γαλλία.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αϊβάζης τόνισε ότι πρέπει να υλοποιούνται στοχευμένες αθλητικές και πολιτιστικές ενέργειες που θα αποσκοπούν τόσο στην προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού όσο και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος .

Η κα Μοσχή ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ για αυτή την όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώ επεσήμανε ότι θα είναι πάντα δίπλα στον Δήμο της Ρόδου συνδράμοντας κάθε προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της φιλίας των δύο λαών και της προβολής του Ρόδου.

Ο κυβερνήτης της γαλλικής φρεγάτας ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για τη φιλοξενία και την ζεστή υποδοχή που τους επιφύλαξε τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στα λιμάνια που προσεγγίζει το γαλλικό πολεμικό πλοίο τους επιφύλαξαν τέτοια φιλοξενία, γεγονός που θα το αναφέρει στην προϊσταμένη του αρχή και στην χώρα του.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή 23 Νοεμβρίου με επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία, όπου θα πραγματοποιηθεί περίπατος στο δάσος .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου