ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

B. Κικίλιας: Στόχος μας να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ροδος1

Με σύσκεψη εργα­σίας στα γραφεία της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου, ξεκί­νησε η επί­σκεψη του Υπουρ­γού Του­ρι­σμού Βασίλη Κικίλια στη Ρόδο.

Στη σύσκεψη συμ­με­τεί­χαν ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζη­μάρ­κος, ο Δήμαρ­χος Ρόδου Αντώνης Καμπου­ρά­κης, οι βου­λευ­τές Δωδε­κα­νή­σου Μάνος Κόν­σο­λας και Βασίλης Υψη­λά­ντης και εκπρό­σω­ποι φορέων του νησιού.

Ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού ανάφερε στις δηλώ­σεις του ότι «η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ρόδος, ως ο προ­ο­ρι­σμός με τις μεγα­λύ­τε­ρες δυνα­τό­τη­τες – μαζί με όλη την υπό­λοιπη χώρα – συντε­λούν στην πράξη, με μετρή­σιμα μεγέθη, στην επα­νεκ­κί­νηση της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας, και στη στήριξη της μέσης ελλη­νι­κής οικο­γέ­νειας».

«Όλοι αυτό υπη­ρε­τούμε: τους Έλληνες και την προ­σπά­θειά μας να τους στη­ρί­ξουμε, να τους βοη­θή­σουμε, προσ­δο­κώ­ντας ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει μια καλύ­τερη ζωή από εμάς», τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά.

«Ο του­ρι­σμός είναι η ατμο­μη­χανή της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας κάτι που απο­δει­κνύ­ε­ται και φέτος, εν μέσω παν­δη­μίας, και φέρνει νέες θέσεις εργα­σίας που φιλο­δο­ξούμε να είναι πιο ποιο­τι­κές και καλύ­τερα αμει­βό­με­νες, δίνει τη δυνα­τό­τητα μέσα από τα 320 εκ. ευρώ του RRF του Υπουρ­γείου Του­ρι­σμού για υπο­δο­μές, λιμάνια, μαρίνες, ανα­βάθ­μιση ξενο­δο­χεια­κών μονάδων, για ψηφιο­ποί­ηση, πράσινη ανά­πτυξη και ένα αειφόρο σύστημα βιώ­σι­μου του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος», συμπλή­ρωσε.

Ο κ. Κικί­λιας χαρα­κτή­ρισε ως την καλύ­τερη δια­φή­μιση για τη χώρα στο εξω­τε­ρικό τον τρόπο που αντι­με­τώ­πι­σαν την παν­δη­μία η Κυβέρ­νηση, το Υπουρ­γείο Υγείας, οι Περι­φέ­ρειες και οι Δήμοι. «Το πιστω­θή­καμε και το 2020 και πολύ περισ­σό­τερο το 2021. Και δεν αφορά μόνο το καλο­καίρι», δήλωσε ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού δίνο­ντας στοι­χεία για τις αφίξεις σε Ρόδο και Κω το διά­στημα 1-17/10.

«Από τις 13/5 έως τις 17/10, είχαμε με απ’ ευθείας πτήσεις 1.339.218 επι­σκέ­πτες στη Ρόδο. Το διά­στημα 1-17 Οκτω­βρίου, πέρυσι είχαμε 54.000 επι­σκέ­πτες. Φέτος, στο ίδιο διά­στημα είχαμε 163.997 επι­σκέ­πτες. Στην Κω, για το ίδιο διά­στημα (1-17/10), είχαμε πέρυσι 28.907 επι­σκέ­πτες και φέτος 78.358. Είναι εντυ­πω­σιακό αυτό που γίνεται σε ό,τι έχει να κάνει με τη στρα­τη­γική της Περι­φέ­ρειας και της Ρόδου και την πολύ καλή δουλειά που έγινε και συνε­χί­ζει να γίνεται για την προ­σέλ­κυση επι­σκε­πτών σε διάρ­κεια».

Ο κ. Κικί­λιας δήλωσε επίσης ότι «το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού είναι ένα Υπουρ­γείο οικο­νο­μικό, ανα­πτυ­ξιακό, επεν­δυ­τικό. Είναι ένα εργα­λείο προ­κει­μέ­νου να μπο­ρέ­σουμε να προ­σφέ­ρουμε ακόμα πιο ποιο­τι­κές υπη­ρε­σίες, ανώτερη του­ρι­στική εμπει­ρία και περισ­σό­τε­ρους επι­σκέ­πτες στη διάρ­κεια του χρόνου». Γι’ αυτό, όπως επι­σή­μανε, «η Ρόδος, η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου και όλη η Ελλάδα, θα μετα­τρα­πεί σε του­ρι­στικό προ­ο­ρι­σμό 12 μηνών. Αυτές τις συν­θή­κες θέλουμε να δημιουρ­γή­σουμε, αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει ο Πρω­θυ­πουρ­γός. Εντολή συνε­χούς συνερ­γα­σίας, σκληρής δου­λειάς και προ­σπά­θειας, έτσι ώστε να πηγαί­νουμε ολοένα και καλύ­τερα», κατέ­ληξε στις δηλώ­σεις του.

Ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου ευχα­ρί­στησε τον Υπουργό Του­ρι­σμού για την επί­σκεψη και επι­σή­μανε στις δηλώ­σεις του ότι «οι επι­δό­σεις που πετύ­χαμε το 2020, με την πολύ­τιμη συμπα­ρά­σταση και το υγειο­νο­μικά ασφαλές άνοιγμα του του­ρι­σμού που πέτυχε ο Βασίλης Κικί­λιας, στή­ρι­ξαν το οικο­δό­μημα της επι­τυ­χίας του 2021. Και τις δύο χρονιές μαζί, κερ­δί­σαμε με τη δουλειά μας και την αξία μας το πολυ­τι­μό­τερο πλε­ο­νέ­κτημα για έναν του­ρι­στικό προ­ο­ρι­σμό: την εμπι­στο­σύνη του κόσμου».

«Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπε­ρή­φα­νοι στο Νότιο Αιγαίο. Τα νησιά μας πέτυχαν το υψη­λό­τερο ποσοστό του­ρι­στι­κής ανά­καμ­ψης που έχει επι­τευ­χθεί στην Ευρώπη. Δεν ήταν έκπληξη. Ήταν το ανα­με­νό­μενο απο­τέ­λε­σμα, με σχέδιο, έγκαιρη και στο­χευ­μένη προβολή, συνερ­γα­σία και υπεύ­θυνη δουλειά σε συλ­λο­γικό και ατομικό επίπεδο. Οι νησιώ­τες απέ­δει­ξαν ότι έχουν DNA φιλο­ξε­νίας, αλλά και DNA νικητών», τόνισε ο κ. Χατζη­μάρ­κος.

Ο Δήμαρ­χος Ρόδου ανα­φέρ­θηκε αρχικά στην οργά­νωση του εμβο­λια­στι­κού προ­γράμ­μα­τος, στο Mega εμβο­λια­στικό κέντρο του νησιού και στις υπη­ρε­σίες που προ­σέ­φερε στους Ροδίτες. «Τα εμβο­λια­στικά κέντρα που έφτιαξε ο Βασίλης Κικί­λιας ως Υπουρ­γός Υγείας, προ­σέ­φε­ραν υπη­ρε­σίες υγείας, αλλά και υπη­ρε­σίες σοβα­ρό­τη­τας και αξιο­πρέ­πειας».

Ο κ. Καμπου­ρά­κης συμπλή­ρωσε ότι «στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο, το 95% του εισο­δή­μα­τός μας προ­έρ­χε­ται από τον του­ρι­σμό. Εδώ χτυπά η καρδιά του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού και από τον του­ρι­σμό περνάει η ανά­καμψη της πατρί­δας μας», τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.