Αθλητικά

Διεθνούς εμβέλειας το Ocean Lava 2018

Με συμμετοχή  235 Ελλήνων και ξένων τριαθλητών,  διεξήχθησαν Σαββατοκύριακο στη Ρόδο  οι αγώνες τριάθλου «OCEAN LAVA RHODES 113 κ 226», που αποτελεί και την μοναδική ανάλογη διοργάνωση σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας την φήμη του νησιού ως ιδανικού για την διοργάνωση και φιλοξενία μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, διεθνούς εμβέλειας.

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από τον Σύλλογο «Απόλλων Ρόδου» και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για μια ακόμη χρονιά στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Σημειώνεται για πρώτη φορά η Περιφέρεια και ο Σύλλογος «Απόλλων» συνδιοργάνωσαν  στη Ρόδο τους αγώνες «Ocean Lava» το 2016. Ο αγώνας εκείνος βραβεύτηκε πανελλαδικά ως Top Rated Event (Καλύτερη Βαθμολογημένη Διοργάνωση) για το έτος 2016, με αποτέλεσμα, το 2017 η διοργάνωση να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τους αγώνες παρακολούθησε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία τόνισε πως η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποστηρίζει επίσημα όλους τους αγώνες Ocean Lava Rhodes, αναγνωρίζοντας την σημασία αυτών των αγώνων για την τοπική κοινωνία.

Στο φετινό «OCEAN LAVA RHODES 2018 – 113 κ 226» διεξήχθησαν δύο ειδικές διαδρομές σε δύο κατηγορίες, αυτή των ενεργών αθλητών με δελτίο στην Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου και η κατηγορία «Οπεν» όπου συμμετείχαν ανεξάρτητοι αθλητές. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν στην κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε μία πανέμορφη διαδρομή που θα περνάει μέσα από τα κεντρικά σημεία της πόλης ξεκινώντας από το Φαληράκι

Στην επιτυχία της φετινής οργάνωσης, συνέβαλε και το πλήθος των εθελοντών που φρόντισαν  κάθε τεχνική λεπτομέρεια,  την ασφάλεια, την τροφοδοσία και τον ασφαλή τερματισμό των αθλητών.

Οι αγώνες είχαν την υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου– ΕΟΜΟΠ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου