Μειωμένη κατά 3%- 5% σε σχέση με το 2014 προβλέπεται πως θα είναι η ακτοπλοϊκή κίνηση το 2015, παρά την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Σακέλλη.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) τόνισε μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ, ότι «το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ακτοπλοΐα. Η συνεχιζόμενη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων έχει αποτέλεσμα την πτώση του εσωτερικού τουρισμού».

Ο κ. Σακέλλης είπε ακόμη πως «υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα, στα νησιά, στην εστίαση, στον τουρισμό συνολικά. Η δραστική αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, που καλύπτει το σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών, θέτει σε κίνδυνο τη θετική πορεία του τουρισμού μας, που αποτελεί ίσως και τον μοναδικό ελπιδοφόρο πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας τα τελευταία χρόνια».

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του συνδέσμου των ακτοπλόων σημείωσε ακόμη ότι το νέο ΔΣ οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές του για την κατάργηση μέτρων τα οποία είναι βέβαιο ότι θα φέρουν αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
enikonomia.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ