Ειδήσεις

Ένας πυροσβέστης στο «τιμόνι» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Ένας πυροσβέστης με πολλές περγαμηνές, γνώσεις, ενδιαφέροντα και εμπειρία στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ορίστηκε σήμερα στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Ο Γιάννης Καπάκης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958, όπου μάλιστα είναι και ιδρυτής της Δημοτικής Κίνησης «’Ανδρος της Ζωής μας» από τον Μάρτιο του 2014 και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Άνδρου.

Ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αποχώρισε το 2013 με το βαθμό του αρχιπυράρχου ε.α.

Πέραν της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) με εργασία πάνω στο θέμα «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», της ιδίας σχολής.

Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Π.Σ., ως υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος.

Ο κ. Καπάκης έχει υπηρετήσει επίσης στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Ερμούπολη, έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων. Πριν συνταξιοδοτηθεί, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.). Είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών – ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας.

Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά, ενώ από το 2002 είναι εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου