Ειδήσεις

Eτοιμος ο Σπ. Xρυσικόπουλος-Tην 1η Oκτωβρίου θα ξεκινήσει από τη Pόδο για να φτάσει κολυμπώντας μετά από 48 ώρες στο Kαστελόριζο!

Ο κύβος ερρίφθη για τον υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο, που θα προσπαθήσει να κάνει το αδύνατο δυνατό! Την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Ρόδου για να κολυμπήσει μέχρι το Καστελόριζο, διανύοντας μια απόσταση 145 περίπου χιλιομέτρων σε 48 ώρες χωρίς διακοπή!
Ο υπεραθλητής που τις περισσότερες ώρες της ημέρας, δεν περπατάει αλλά… κολυμπάει, προπονείται πυρετωδώς για να κατακτήσει τον μεγαλεπήβολο στόχο του. Όπως προκύπτει από πληροφορίες της “δ” ίδιος θα έρθει στη Ρόδο στις 24 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 26 θα έχουν καταφθάσει όλα τα μέλη τις ομάδας που τον υποστηρίζει, προκειμένου να προετοιμαστεί, ώστε την 1η Οκτωβρίου να είναι καθ’ όλα έτοιμος για να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα, κάτι που δεν έχει επιχειρήσει μέχρι σήμερα κανένας Ελληνας αθλητής.
Πρόσφατα έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ σε πισίνα, διανύοντας 88,2 χιλιόμετρα σε 24 ώρες (!), στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη διαδρομή Ροδος – Καστελόριζο.
Το εγχείρημά του αναμένεται να καταγραφεί σε ταινία, με σκηνοθέτη την ταλαντούχα Δήμητρα Μπαμπαδήμα. H ταινία θα αποτελέσει μέρος μιας τριλογίας ταινιών, και θα κλείσει με ένα ακόμη μεγαλύτερο στόχο του Σπύρου το 2020. Μάλιστα η ταινία H2o (2 parts heart, 1 part obsession) που γυρίστηκε με αφορμή την προετοιμασία του εγχειρήματος Ρόδος – Καστελόριζο, (παραγωγή 24Media/Oneman) προβλήθηκε με επιτυχία στο Adventure film festival και εξιστορεί την προσπάθεια του Σπύρου να κολυμπήσει με επιτυχία 104 συνεχόμενα χιλιόμετρα.
Η επίδοση αυτή από την Ρόδο στο Καστελόριζο αναμένεται να συντρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ κατά 35km, με το προηγούμενο να ανήκει στον ίδιο και θα καταγραφεί ως μια από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην ιστορία των μεγάλων αποστάσεων και η μεγαλύτερη παγκοσμίως για το 2018!
Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος εξήγησε μιλώντας στη “δ”, γιατί επέλεξε τα Δωδεκάνησα, ενώ έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε θάλασσες σε όλο τον κόσμο: «Από μικρός, πάντα με τους γονείς μου επιλέγαμε μικρά και ακριτικά νησιά όπως είναι οι Αρκιοί, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι… Είχα πάντα μεγάλη αγάπη για τα πιο μικρά νησιά. Επίσης με τον τρόπο αυτό, ήθελα να τονίσω τη νησιωτικότητα και να αναδείξω το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας. Θυμάμαι από μικρός έβλεπα τον καιρό στην τηλεόραση και στενοχωριόμουν γιατί δείχνοντας τον χάρτη με τις καιρικές προγνώσεις, το Καστελόριζο δεν ήταν ποτέ μέσα. Πάντα το έκοβαν! Επιπλέον έχει και αλληγορική σημασία… Κάνω μια προσπάθεια που φτάνει τις ανθρώπινες αντοχές στα άκρα κι εγώ θέλω να φτάσω στο άκρο! Και ανθρωπίνως αλλά και τερματίζοντας στο άκρο της Ελλάδας, ουσιαστικά στο άκρο της Ευρώπης».
Όπως εξομολογείται ο Σπύρος στη “δ”, την απόφαση αυτή την έλαβε το καλοκαίρι του 2016, ευρισκόμενος σε ένα μεταβατικό στάδιο της αθλητικής του σταδιοδρομίας. Μόλις είχε σταματήσει το τρίαθλο αποφασισμένος να κάνει πράξη αυτό που είχε χρόνια στο μυαλό του, να ασχοληθεί με το ultraswimming και τις μεγάλες αποστάσεις στο κολύμπι. «Η πρώτη απόσταση που σκέφτηκα αμέσως να κάνω, ήταν από τη Ρόδο στο Καστελόριζο. Θα μπορούσε να διανύσω αυτά τα χιλιόμετρα κι αλλού, αλλά επέλεξα τα Δωδεκάνησα».
Ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου, που όπως λέει στην “δ”, ήταν μέρος της προπόνησής του για την κατάκτηση του στόχου του, που δεν είναι άλλος από το να φτάσει κολυμπώντας στο Καστελόριζο ξεκινώντας από τη Ρόδο και διανύοντας συνολικά 140χλμ., κάτι που θα τον φέρει στην κορυφή των παγκόσμιων επιδόσεων στην ανοιχτή θάλασσα.
Αυτή τη στιγμή ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Ελληνας αθλητής που ασχολείται με την κολύμβηση των μεγάλων αποστάσεων. Συνολικά στην Ελλάδα, είναι τρεις αθλητές που έχουν κολυμπήσει πάνω από 100χλμ.
Η ιστορία του Σπύρου Χρυσικόπουλου, προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον, με αποκορύφωμα μεγάλους αθλητές που θέλουν να μιλήσουν για εκείνον, στην ταινία που ετοιμάζεται. Η προσπάθεια του Σπύρου και το παγκόσμιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή της Ρόδου και του Καστελορίζου, και της Ελλάδας γενικότερα, γι’ αυτό το επιτελείο του υπουργείου Τουρισμού στηρίζει αυτή την προσπάθεια.
Ο Σπύρος αποτελεί το λαμπρό παράδειγμα της άλλης Ελλάδας… Εκείνης που μάχεται, παλεύει, προοδεύει και κατακτά στόχους. Κι αυτά τα παραδείγματα τα έχουμε όλοι ανάγκη, στην σημερινή εποχή.
Η προετοιμασία
Για την προετοιμασία της προσπάθειας αυτής, ο Σπύρος αφιερώνει ήδη μεγάλο μέρος του χρόνου του στις προπονήσεις και εργάζεται εντατικά με την ομάδα που τον υποστηρίζει -επαγγελματίες προπονητές, ειδικούς διατροφολόγους, ιατρούς και εξειδικευμένους συνεργάτες- πάνω σε κάθε λεπτομέρεια του εγχειρήματος. Το ίδιο το εγχείρημα, για να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και την παρουσία σκαφών συνοδείας, μετεωρολογικού και ιατρικού team. Ο προϋπολογισμός των εξόδων για την προετοιμασία του Σπύρου και την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του είναι 25.000 ευρώ. Επιθυμία του Σπύρου, είναι ένα μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί να διατεθεί για να καλύψει αθλητικές ανάγκες των παιδιών του νησιού μας.
Μέσα από την προετοιμασία του και μέσα από την πραγματοποίηση της διαδρομής, τον 1η Οκτωβρίου του 2018, ο Σπύρος θα κληθεί να ανακαλύψει πολλά άγνωστα υγρά μονοπάτια και να έρθει αντιμέτωπος με τις εσωτερικές αναζητήσεις και τους φόβους του, που είναι ουσιαστικά οι φόβοι κάθε ανθρώπου που επιδιώκει να ξεφύγει από την ασφάλεια που πιστεύει πως του δίνει η “στεριά” που πατάει.
Ο Σπύρος μας καλεί να γίνουμε συνοδοί του στην προσπάθεια αυτή, στηρίζοντας το εγχείρημα μέσω της πλατφόρμας giveandfund.com. Για κάθε δωρεά άνω των 500 ευρώ, θα γίνει ειδική αναφορά στο όνομα του δωρητή στους τίτλους τέλους της ταινίας.
Χορηγοί
Το εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου, στηρίζουν οι:
– Blue Star Ferries
– Μινεττα Ασφαλιστική
– Blue Hunter
– Baytrip Mykonos
– Weswim
– Δήμος Φυλής
– Δήμος Ρόδου
– Δήμος Καστελορίζου
– Υπουργείο Τουρισμού
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ρόδου θα καλύψει τη διαμονή της ομάδας στο ξενοδοχείο Mitsis GRAND Hotel, όπως επίσης και την μεταφορά στη Ρόδο καθώς και τα καύσιμα για τα σκάφη που θα συνοδεύουν τον Σπύρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου