Ατάκτως Ερριμμένα

Τα ψιλά γράμματα της προστασίας των παραλιών μας

Πάρτε φωτογραφίες, όχι βότσαλα» προτρέπουν τους τουρίστες, που επισκέπτονται την παραλία Λαλάρια στη Σκιάθο, μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, που βλέπουν να αλλοιώνεται η εικόνα της γραφικής παραλίας με την αφαίρεση των χαρακτηριστικών βότσαλων.

Μια τέτοια πινακίδα (και πρόστιμα) χρειάζεται να βάλουν στ’ Αφάντου και να αφορά ΄Ελληνες, οι οποίοι μαζεύουν σε κουβάδες τα κάτασπρα βότσαλα αυτής της όμορφης παραλίας, εποχές που δεν έχει ακόμη κόσμο, προφανώς για κήπους.

Άλλη μια ταμπέλα χρειάζεται η οποία  να απαγορεύει μηχανήματα που σαρώνουν τις παραλίες κάθε χρόνο (κυρίως μπροστά από ξενοδοχεία) με αποτέλεσμα όχι μόνον την αλλοίωσή τους, αλλά εξαφανίζοντας και τα εκπληκτικά κρινάκια (είδος προς εξαφάνιση να θυμίσω). Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Εδώ στη Νότια Ρόδο αλλοιώνουν τις παραλίες βγάζοντας πέτρες και βράχους που βρίσκονται  στη θάλασσα προσκειμένου να μεγαλώσουν ή να κάνουν προσβάσιμες καλύτερα τις παραλίες μπροστά από ξενοδοχεία, τα κρινάκια και τα βότσαλα μας μάραναν θα μου πείτε…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου