Ειδήσεις

Η απάντηση της ΠΝΟ στην ένωση ακτοπλόων

Απορρίψατε συλλήβδην όλα τα αιτήματά μας και δηλώσατε ευθέως ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία αύξηση στους μισθούς των ναυτικών, επικαλούμενοι διεθνή κρίση και αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, τονίζει σε επιστολή της προς της ένωση των ακτοπλόων (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας – ΣΕΕΝ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, αναφορικά με την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Η ΠΝΟ αναφέρει ότι «ο ΣΕΕΝ, ενώ είχε ορισθεί συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών για τις 21/6/2018, ενήργησε μεθοδευμένα τορπιλίζοντας την όλη διαδικασία».

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών ζητεί από τους ακτοπλόους να επανεξετάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους αναφέροντας ότι «οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την ταλαιπωρία των τουριστών και του επιβατικού κοινού είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες».

Σημειώνεται ότι χθες ο ΣΕΕΝ σε επιστολή του προς την ΠΝΟ ζήτησε να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα της απεργίας, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση επιβατών και οχημάτων στα νησιά.

Η ένωση των ακτοπλόων υποστήριξε ότι «οι μισθοί των ναυτικών έχουν παραμείνει σταθεροί σε αντίθεση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους» ενώ σχετικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών για το 2018 ανέφερε ότι συμφωνεί για την ανανέωσή της με τους ίδιους όρους.

Ο ΣΕΕΝ στην επιστολή υπογράμμιζε επίσης ότι, λαμβανομένης της υψηλής κίνησης λόγω της περιόδου την ημέρα της απεργίας, ο κλάδος αδυνατεί να τακτοποιήσει μεγάλο αριθμό επιβατών σε άλλες αναχωρήσεις επιβατηγών πλοίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για το εγκλωβισμό τουριστών στα νησιά και σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου