ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ισχύει για τη δεύτερη σύνταξη όσων διετέλεσαν βουλευτές ή νομάρχες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
οαεε

Για τους ασφα­λι­σμέ­νους του ΟΑΕΕ που λαμ­βά­νουν χορηγία δημάρ­χου ή προ­έ­δρου κοι­νό­τη­τας και έχουν απο­χω­ρή­σει από την υπη­ρε­σία τους από 1.1.1985 και εφεξής, η χορηγία αυτή απο­τε­λεί σύνταξη.

Όπως ανα­φέ­ρει σχετική εγκύ­κλιος του ΟΑΕΕ, για τη χορή­γηση δεύ­τε­ρης σύντα­ξης από τον Οργα­νι­σμό, θα απαι­τού­νται αυξη­μέ­νες χρο­νι­κές και ηλι­κια­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις.

Το επο­πτεύον υπουρ­γείο, με το παρα­πάνω σχετικό έγγραφό του, κατόπιν σχε­τι­κής αλλη­λο­γρα­φίας με το Γενικό Λογι­στή­ριο του Κράτους, γνω­στο­ποί­ησε ότι η χορηγία που λαμ­βά­νουν, όσοι διε­τέ­λε­σαν βου­λευ­τές, νομάρ­χες και πρό­ε­δροι νομαρ­χια­κών αυτο­διοι­κή­σεων, αντι­με­τω­πί­ζε­ται ως σύνταξη Δημο­σίου.

Ως εκ τούτου, τα εν λόγω πρόσωπα που λαμ­βά­νουν τις ανωτέρω χορηγίες-συντάξεις από το Δημόσιο και έχουν απο­χω­ρή­σει από την υπη­ρε­σία τους από 1.1.1985 και εφεξής, εμπί­πτουν στις δια­τά­ξεις περί διπλο­συ­ντα­ξιού­χων, που προ­βλέ­πουν αυξη­μέ­νες χρο­νι­κές και ηλι­κια­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις.

Αιτή­ματα συντα­ξιο­δό­τη­σης που θα υπο­βλη­θούν από τη λήψη της παρού­σας, θα πρέπει να κρί­νο­νται, σύμφωνα με τα προ­α­να­φερ­θέ­ντα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.