Για σκάνδαλο και άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης κάνουν λόγο οι επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με την κατάργηση της τηλεκατάρτισης, ζητώντας  και την παραίτηση του υπουργού Εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή του μέσω κοινωνικών δικτύων, ανέφερε ότι «η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ»

«Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για υπουργούς που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες”. “Θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο. Ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας» προσθέτει ο Αλ. Τσίπρας.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι το κόμμα της αισθάνεται δικαίωση «μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου», προσθέτοντας ότι για τον κ. Βρούτση υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης.

Αναλυτικά:

Επιτελούς μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ.Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση,πήρε άρον άρον πίσω την απόφαση του δική του ήταν  ουσιαστικά η απόφαση. 

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το   καταγγείλαμε.

Όσο για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ