Ειδήσεις

Πρόσκληση ενδιαφέροντος λιμενικών για μετάθεση σε Λέρο – Κω – Κάλυμνο – Σύμη – Ρόδο

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε λιμενικούς που επιθυμούν να υπηρετήσουν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα απευθύνει με έγγραφο του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχη πρόσκληση για τις παραμεθόριες περιοχές θα εκδοθεί άμεσα και από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς εκείνη που είχε βγει πριν από μερικές εβδομάδες δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση από τους αστυνομικούς και με δεδομένο πως υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες σε μια περίοδο που εισέρχονται παράνομα καθημερινά στη χώρα μας δεκάδες μετανάστες.

Την ίδια στιγμή συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών καταγγέλλουν πως έχουν εγκαταλειφθεί. «Είμαστε εγκαταλειμμένοι από παντού, έχουμε γονατίσει, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μόνοι μας και δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται με τα προβλήματά μας. Οι συνάδελφοι μου έχουν φτάσει στα όριά τους», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης των λιμενικών στα Δωδεκάνησα Στάθης Σαμάρας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή «στο πλαίσιο κάλυψης της έκτακτης ανάγκης που παρουσιάζεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αντιμετώπιση θεμάτων μεταναστευτικών ροών, στελέχη του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ τα οποία επιθυμούν, καλούνται να δηλώσουν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 56 του Ν. 4310/2014 την επιθυμία μετάθεσής τους» οι λιμενικοί για τις Λιμενικές Αρχές Μυτιλήνης – Χίου – Σάμου ή Λέρου – Κω – Καλύμνου – Σύμης – Ρόδου.

Για το Κεντρικό Λιμεναρχείο (Κ.Λ.) Μυτιλήνης οι κενές θέσεις είναι 77, στο Κ.Λ. Χίου 47 και στο Λ/Χ Σάμου 69. Επίσης στο Λ/Χ Λέρου οι κενές θέσεις είναι 33, στο Λ/Χ Κω 58, στο Λ/Χ Καλύμνου 34, στο Λ/Χ Σύμης 10 και στο Κ.Λ. Ρόδου 85.

Στο έγγραφο σημειώνεται πως μπορούν τα στελέχη του Σώματος να επιλέξουν τις υπηρεσίες που θέλουν να μετατεθούν και θα παραμείνουν σε αυτές για δυο χρόνια. Μετά τη λήξη της υπηρεσίας τους εκεί θα επανέρχονται στην προηγούμενη υπηρεσία τους από όπου μετατέθηκαν «ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων ή σε υπηρεσία της επιλογής τους εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις».

Τονίζεται ακόμη ότι για την επιλογή του τόπου μετάθεσης θα ληφθούν υπόψη από το αρμόδιο συμβούλιο η σειρά προτίμησης των Λ.Α. καθώς και ο αριθμός των μορίων κάθε στελέχους. Οι αναφορές θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 27 Απριλίου ενώ το συμβούλιο μεταθέσεων θα πραγματοποιηθεί την 28η Απριλίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ερωτηθείς πρόσφατα από το «Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας σχετικά με το εάν σχεδιάζει ενίσχυση στις νησιωτικές υπηρεσίες του Λιμενικού σε μέσα και προσωπικό απάντησε ότι βασικός στόχος είναι να μπορούν οι λιμενικοί να κάνουν τη δουλειά τους είτε στη θάλασσα είτε στη στεριά με τη διαχείριση των μεταναστών σε ανθρώπινες συνθήκες.

Αναγνώρισε πως έχουν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο ειδικά σε επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης και είπε πως επιχειρείται να γίνει μετάθεση προσωπικού που έχει ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια στα νησιά ωστόσο, πρόσθεσε, η διαδικασία έχει «σκαλώσει» σε προηγούμενα Προεδρικά Διατάγματα. Και, συμπλήρωσε, ότι πριν το καλοκαίρι θα μεταβεί προσωπικό στις υπηρεσίες του Λ.Σ. στα νησιά του Αιγαίου.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου