Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις διαπιστωτικές πράξεις, την τύχη των μη διεξαχθέντων αγώνων και τις κλήσεις σε απολογία.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Α.Ο. Σύμης- Δόξα Ψίνθου στις 17/03 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Ψίνθου, Γ. Μπατέστα ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον βοηθό διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Κύπρος- Α.Σ. Τήλος στις 17/3 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Σ. Τήλος, Θ. Χατζηφούντα ποινή δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε αντίπαλο πιάνοντας από το λαιμό (άρθρο 10’ παρ.1β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Κύπρου, Δ. Κοντογιώργο ποινή δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε βιαίως αντίπαλο ποδοσφαιριστή) (Άρθρο 10’ παρ.1β’ του Π.Κ.).
Εθνικός Αρχίπολης- Δαμάγητος στις 17/3 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αρχίπολης, Μ. Φλεβάρη ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1γ’ και Άρθρο 10’ παρ. 2δ΄του Π.Κ.).
Ασπίδα Σαλάκου- Ακουσίλαος στις 16/03 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ακουσίλαου, Ε. Χριστοδούλου ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Σαλάκου, Q. Qevani ποινή πέντε αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή και υβριστική συμπεριφορά στον βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. Ι –άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Δόξα Καρδάμαινας- Καλυμνιακός στις 17/03 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Καλυμνιακού. Εμμ. Κούρο ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά λόγω σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1β’ του Π.Κ.).
Απόλλωνας Απολλώνων- Ταξιάρχης Καλάθου στις 17/03 (16η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Απολλώνων, Μιχ. Μακαρούνα ποινή πέντε αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ γιατί απώθησε τον βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1ε’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Ροδιακός- Ιππότες στις 16/3 (16η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ροδιακού, Μιχ. Κώστα ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ).
Νικαγόρας- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 16/03 (15η αγωνιστική)
Η πειθαρχική επιτροπή επέβαλε στον εκπρόσωπο του σωματείου του Νικαγόρα, κ. Μιχ. Κοκκαλάκη χρηματική ποινή 50 ευρώ, καθώς και την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για πέντε αγωνίστηκες (άρθρο 11’ παρ.2’ σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ.1 ε’ και παρ. 2 δ’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 97 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ασπίδα Σαλάκου- Ακουσίλαος που διεξήχθη στο γήπεδο Σαλάκου στις 16/03/2019, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου της Ασπίδας Σαλάκου και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Ευ. Χατζηαντωνίου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 39 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Κω- Α.Σ. Ρόδος που διεξήχθη στο γήπεδο Ν.Σ. «Ανταγόρας» στις 20/03/2019, στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου της Α.Ε. Κω και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Λεων. Κούτσικα, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 22/04/2019 (άρθρο 23’ παρ.2α’ του Π.Κ.).
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Δόξα Καρδάμαινας- Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου στις 09/03 (4η αγωνιστική, Κ-14)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Δόξα Καρδάμαινας- Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου για το Πρωτάθλημα Κ-14 Δωδεκανήσου στις 09/03/2019 κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του σωματείου της Δόξα Καρδάμαινας λόγω μη προσέλευσης την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα της ομάδος του Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου (άρθρο 21’ παρ. 3α’ του ΚΑΠ).
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 17’ παρ. 2΄του ΚΑΠ από την ομάδα του Α.Ο. Βαθύ αφαιρούνται τρεις βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Δόξα Καρδάμαινας).
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε εγγραφή απολογία μέχρι την Πέμπτη 28/03/2019 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Εθνικός Αρχίπολης- Δαμάγητος στις 17/3 (17η αγωνιστική)
Το σωματείο του Εθνικού Αρχίπολης και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Αναστ. Τσακίρης- πρόεδρος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,12,13,14,15, παρ 4΄ και παρ. 6’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
Απόλλωνας Απολλώνων- Ταξιάρχης Καλάθου στις 17/3 (16η αγωνιστική)
Το σωματείο του Απόλλωνα Απολλώνων και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Παν. Μακαρούνας- εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,13,14,15, παρ 4΄ και παρ. 6’ και Άρθρο 19’ του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου