Ρεπορτάζ

Ενοχος υπεξαίρεσης με ελαφρυντικό πράκτορας του ΟΠΑΠ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν κάτοικο Ρόδου, κατηγορούμενο για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο η ΟΠΑΠ ΑΕ του είχε εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητας του ως εντολοδόχου, ενώ του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015 μετά από μήνυση της ΟΠΑΠ ΑΕ σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος δεν απέδωσε, όπως όφειλε στην εταιρεία τα ληφθέντα παρά των παικτών των τυχερών παιγνίων ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΣΟΥΠΕΡ 3, ΕΞΤΡΑ 5. ΕΞΠΤΡΑ ΠΡΟΠΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΚΟΙΝΟ κ.α., συνολικού ύψους 44.093,75 ευρώ, στο χρονικό διάστημα από 20 Νοεμβρίου 2008 έως 13 Μαΐου 2010.
Η εταιρεία αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας του πρακτορείου τον Οκτώβριο του 2010 ενώ τον Οκτώβριο του 2015 του απέστειλε όχληση καλώντας τον να επιστρέψει τα χρήματα που δεν είχε αποδώσει.
Ο ίδιος απολογούμενος κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση ιδιοποίησης των χρημάτων που είχε εισπράξει από τα διάφορα παίγνια και ότι κι ο ίδιος είναι θύμα πελατών του, αφού προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός με άλλα πρακτορεία στοιχημάτιζε για λογαριασμό πελατών με «βερεσέ», ακόμη και με τηλεφωνικές παραγγελίες για την τοποθέτηση στοιχημάτων.
Οι πελάτες του δεν του απέδωσαν τα οφειλόμενα με αποτέλεσμα να βρεθεί ο ίδιος εκτεθειμένος κι όταν επεδίωξε να πωλήσει το πρακτορείο του σε συγγενικό του πρόσωπο προκειμένου να αποπληρώσει την οφειλή του στην ΟΠΑΠ ΑΕ η εταιρεία δεν έκανε δεκτό το αίτημά του.
Στην πορεία ασθένησε σοβαρά, ενώ πλέον εργάζεται ως υπάλληλος σε επιχείρηση με μηνιαίες απολαβές ύψους 590 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραμιχάλης και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Κώστας Χαλκιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου