Επιστολή με την οποία καταφέρεται εναντίον της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου, απέστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ο Ροδήλιος. Αφορμή για την επιστολή, υπήρξε η μη διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος το περασμένο σαββατοκύριακο. Αναλυτικά:

«Η ΤΕΔ και το δημιουργικό έργο της…
Σήμερα λογικά έπρεπε να είχαμε τοπικό πρωτάθλημα!!!
Βαθιά λύπη & ταυτόχρονη οργή, για την τοπική επιτροπή ποδηλασίας, κάποιοι ονειρεύονται, κάποιοι δουλεύουν, κάποιοι δημιουργούν … Κάποιοι άλλοι δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με τα παιδιά μας, να τσαλακώνουν τα όνειρά τους, να τους κόβουν την χαρά της συμμετοχής, να σταματούν την ανάπτυξη…

Αυτούσια η επιστολή του σωματείου μας προς την ΕΟΠ

Κύριε Πρόεδρε,

Καταρχήν θέλουμε να ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό την τελευταία πενταετία και την διοίκηση Χαλκιοπουλου Ανδρέα, που ήταν κατώτερη των περιστάσεων και για δεύτερη φορά από προεδρίας του, η Τ.Ε.Δ. τελμάτωσε την ποδηλασία στα Δωδεκάνησα, με αποκορύφωμα την μη διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος δρόμου, μικρών κατηγοριών 2017, τραυματίζοντας τις ευαίσθητες ψυχές, των μικρών αθλητών.

Κατά δεύτερο με την επιστολή σας προς τα σωματεία της Τ.Ε.Δ. για κοινή πρόταση προέδρου, δείχνεται να ξεκινάτε ως νέα διοίκηση με «δημοκρατικές διαδικασίες», δεν συμπορεύεστε με ψευτοπαράγοντες που εμφανίστηκαν… από το πουθενά στο άθλημα, με μοναδικό «σκοπό» την εδραίωση της επαγγελματική τους δραστηριότητα, η γονείς που θέλησαν να προωθήσουν αγωνιστικά, αλλά εντελώς αναξιοκρατικά τα παιδιά τους …

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η ποδηλασία δεν είναι η ποδηλασία που ονειρευόμαστε,. Δεν υπάρχει, όμως, επίσης αμφιβολία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ το να παλέψουμε για να την αλλάξουμε. Εμείς το Δ.Σ. του Ροδήλιος δίνουμε καθημερινή μάχη για την ανάπτυξη και εξάπλωση του αθλήματός, διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά με μεγάλο κόστος, δυο διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες, σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την χώρα.

Εμείς οι παράγοντες της ποδηλασίας πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και μόνο με προγραμματισμό και καλή πρόθεση από άλλους που ασχολούνται με το άθλημα και πάντα με γνώμονα το καλό του αθλήματος, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ποδηλασία στην θέση που πρέπει να έχει ως ευρωπαϊκή χώρα.

Κλείνοντας είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει ποιος μπορεί να διαχειριστή τις τύχες του αθλήματος στην Τ.Ε. Δωδεκανήσου.

Με αθλητικούς Χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παπασταματάκης Ιωάννης, Λεσιώβας Αποστόλης».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ