Η ΕΕ ανάμενε 100 εκατ. δόσεις από τη γραμμή παραγωγής το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο άνθρωποι με γνώση των συζητήσεων είπαν πως η εταιρεία ενδεχομένως να παραδώσει τις μισές εξ αυτών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα ακριβή νούμερα δεν έχουν καθοριστεί ακόμα.

Η εταιρεία AstraZeneca προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναμένει σημαντικές ελλείψεις στις παραδόσεις του εμβολίου της για τον κορωνοϊό, όπως ανέφεραν ευρωπαίοι αξιωματούχοι που τους επικαλούνται οι Financial Times.

Η ΕΕ ανάμενε 100 εκατ. δόσεις από τη γραμμή παραγωγής το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο άνθρωποι με γνώση των συζητήσεων είπαν πως η εταιρεία ενδεχομένως να παραδώσει τις μισές εξ αυτών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα ακριβή νούμερα δεν έχουν καθοριστεί ακόμα.

Από την πλευρά της η εταιρεία σημείωσε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη καθυστέρηση στην έναρξη αποστολής των δόσεων, είπε όμως πως οι αρχικοί όγκοι παραδόσεων θα είναι «μικρότεροι από αυτούς που αναμενόταν, λόγω μειωμένων αποδόσεων σε εργοστάσιο εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας για την ΕΕ».

«Θα δώσουμε δεκάδες εκατομμύρια δόσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στην ΕΕ, καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε την παραγωγή», ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία.

Αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως θα μπορούσαν να παραδοθούν λιγότερες από 40 εκατ. δόσεις στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ