Ρεπορτάζ

Αλλάζει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΡ

Με πρωταρχικό θέμα την ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας:
«Προχωρήσαμε στην ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας καθώς, κλείνοντας περίπου τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, κρίναμε ότι είναι απαραίτητο να γίνει. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες, μελετήσαμε σε βάθος την κατάσταση την οποία ανελάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και προχωρήσαμε, αρχικώς, στην κατάρτιση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2020.
Όπως είχα δηλώσει είναι ένα ρεαλιστικό τεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε στο μεγαλύτερο μέρος του. Επόμενο βήμα είναι ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας –ο οποίος εγκρίθηκε ομοφώνως.
Αυτό έγινε διότι έλαβαν χώρα μια σειρά από αλλαγές σε διάφορους τομείς, καθώς και ο προσανατολισμός της επιχείρησης ως προς την λειτουργία της αλλά και τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται.
Η προοπτική της ΔΕΥΑΡ είναι η στροφή προς τον εκσυγχρονισμό μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και βεβαίως, των υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».
Οι βασικές αλλαγές στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι οι εξής:
• Η δημιουργία μιας αυτοτελούς υπηρεσίας της γενικής διεύθυνσης, η οποία θα υπάγεται απ’ ευθείας στον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΡ και θα επικουρεί το έργο του
• Κατάργηση της θέσης του αναπληρωτή γενικού διευθυντή (με την λογική ότι δεν πρέπει να υπάρχει ‘δυαρχία’ στην επιχείρηση και να προχωρήσει η αποκέντρωση με περισσότερες αρμοδιότητες στις άλλες γενικές διευθύνσεις)
• Καταργήθηκε η Διεύθυνση Ύδρευσης – Άρδευσης και αντικαθίσταται από την Υπηρεσία Υδάτων –η οποία θα έχει στην αρμοδιότητά της, την ευθύνη της υλοποίησης και διαχείρισης όλων των υδάτινων πόρων και του σχεδίου ασφαλείας του νερού
• Η Διεύθυνση Αποχέτευσης διατηρείται, αλλά θα έχει μόνον εκτελεστικό χαρακτήρα και θα ασχολείται με την εκτέλεση των έργων
• Καταργήθηκε η Διεύθυνση Φραγμάτων (η αρμοδιότητα πέρασε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για όλα τα φράγματα πλην του Σκολωνίτη)
• Η Διεύθυνση Προγραμματισμού θα έχει στην αρμοδιότητά της την σύνταξη, τον έλεγχο και την θεώρηση όλων των μελετών των έργων, των υπηρεσιών και προμηθειών –πλην εκείνων που υπάγονται στη νέα Διεύθυνση Πληροφορικής που θα έχει την ευθύνη όλων των μελετών μέχρι και την συμβασιοποίησή τους. Όταν δηλαδή ένα έργο συμβασιοποιείται, θα εκτελείται από την ανάλογη διεύθυνση
• Ιδρύεται Διεύθυνση Πληροφορικής για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΡ
Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας θα έρθει προς συζήτηση και (τυπική, γνωμοδοτική) έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ
Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνει σε περιοχές που έχουν πρόβλημα, όπως η Νότια Ρόδος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ διαβεβαίωσε πως θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποκατασταθούν τα προβλήματα, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου: «Κάνουμε συνεχώς αυτοψίες με τα κλιμάκιά μας. Επισκεφτήκαμε την Λίνδο, ελέγξαμε τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οριστική επίλυση της ύδρευσης της Λίνδου και των άλλων περιοχών (Κάλαθος, Λάρδος, Γεννάδι, Πεύκοι κ.λπ.) που αντιμετωπίζουν το σοβαρό αυτό ζήτημα. Σκοπεύουμε να δώσουμε λύση μέχρι να ολοκληρωθεί η β’ φάση του Φράγματος Γαδουρά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ιαλυσός    23.01.2020 01:12

    Καιρός ήταν μετά τον διωγμό του πασοκαρπαθιου διακομανωλη σειρά έχουν άλλοι.καιρος να καθαρίσει η δευαρ από τέτοιους και να μπουν σοβαροί με όρεξη και γνώσεις!!!!μπράβο στην διοίκηση που έβαλε ικανούς

Σχολιασμός άρθρου