Ρεπορτάζ

Ολόκληρη η έκθεση του ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους της ΔΕΥΑΡ

Ακρως επιβαρυντική για τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, τον πρώην δήμαρχο Ιαλυσού κ. Στέργο Στάγκα αλλά και για το σύνολο των μελών των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΥΑ Ρόδου και της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού είναι η έκθεση ελέγχου για τη νομιμότητα των συμβάσεων 57 υπαλλήλων, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η “δημοκρατική”.
Τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση προκάλεσαν ήδη τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της απιστίας σχετική με την υπηρεσία κατ΄εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ και της παράβασης καθήκοντος από μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΥΑ Ρόδου και της ΔΕΥΑ Ιαλυσού.
Η έκθεση, όπως έγραψε η “δημοκρατική”, κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, από τον ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Γεώργιο Βέη.
Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της επιχείρησης κ. Στ. Κουσουρνάς, έχει αναλάβει την ευθύνη της καταβολής της μισθοδοσίας των συγκεκριμένων υπαλλήλων με εντάλματα τύπου A’, που δεν υπόκεινται σε έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρά τις σαφέστατες αντιρρήσεις διευθυντικών υπαλλήλων και προϊστάμενων της ΔΕΥΑΡ.
Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου