Τοπικές Ειδήσεις

Ευχές στους Δωδεκανησίους από τον Βασίλη Παπανικόλα

Αγαπητές και αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Η χρονιά που φεύγει, μας έχει διδάξει την ανάγκη της ομοψυχίας και της ενότητας, αφού ο όποιος «εχθρός» είναι κοινός για όλους μας… Ούτε ο φονικός ιός που μας πολεμά κάνει κομματικές διακρίσεις, ούτε ο «γείτονας» που μας απειλεί, κάνει παρόμοιες διακρίσεις.

Γι’ αυτό και το μήνυμα μου, ίσως για πρώτη φορά από τότε που με νομιμοποιήσατε να σας απευθύνομαι, δεν θα έχει υποψία κομματικής χροιάς..

“Καρτερία και Ελπίδα”… Αν κάποιος μου ζητούσε, με δύο μόνο λέξεις, να περιγράψω το φετινό “πνεύμα των Χριστουγέννων”, θα απαντούσα μ’ αυτές τις δύο λέξεις:

-“Καρτερία”:…. Τα φετινά, φαίνεται πως είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που περνάμε με τον φονικό ιό που έφερε τις ζωές μας άνω – κάτω!!! Η Επιστήμη, ευτυχώς σε χρόνο ασυνήθιστα ταχύ, οπλίστηκε με τα απαραίτητα εφόδια για την απόκρουση και εξουδετέρωση του, παρά την γκρίνια των όποιων “αρνητών, ενώ φαίνεται πως “φάγαμε ήδη τον γάιδαρο” και μας έμεινε μόνο η ουρά …..Υπομονή!!!..

-“Ελπίδα”:….. Ο νέος χρόνος μπαίνει με την ελπίδα να επιστρέψει η υφήλιος και μαζί η πατρίδα μας στην κανονικότητα, έχοντας πάρει το δίδαγμα για το ποια είναι σημαντικά και ποια όχι στη ζωή, ώστε ανακατανέμοντας τις προτεραιότητες της να ξαναβρεί τις ξεχασμένες Αξίες της, για την Ανθρώπινη Ζωή που δεν αποτιμάται ούτε συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο, την Ανθρωπιά, την Αλληλεγγύη το Δίκαιο, την Προκοπή και την Ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων!!!

“Ελπίδα” ακόμα για εμάς τους ακρίτες, που σε ολόκληρη τη ζωή μας υποχρεωθήκαμε να φυλάμε σύνορα, να επικρατήσει η κοινή λογική διεθνώς, η εξάλειψη κάθε αλόγιστης επιβουλής εναντίον μας από την «γείτονα» και η “επί γης ειρήνη”…!!!

Καρτερία και Ελπίδα λοιπόν είναι φέτος οι ευχές μου!!! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και καλύτερη να είναι η Νέα Χρονιά για όλους μας, με ξεχωριστή μνεία και αγάπη για τους απανταχού της γης ξενιτεμένους Δωδεκανησίους!!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ

πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου