Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεν τήρησε το fair play

Τα 54 οχήματα που σήμερα παραλήφθηκαν από το Λιμενικό Σώμα είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ

Η περηφάνια και η συγκίνηση, με την οποία ο Υπουργός Ναυτιλίας παρέλαβε τα πενήντα τέσσερα (54) οχήματα τύπου Pick Up, Nissan Navara, τα οποία και πρόκειται να συμβάλουν στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, φαίνεται τον παρέσυραν και ξέχασε να αναφέρει πως η εν λόγω δράση ήταν ενταγμένη στην παρακαταθήκη που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Γιατί πως αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε ότι ο κ. Πλακιωτάκης δεν τήρησε το fair play και ανέφερε την συγκεκριμένη παραλαβή, ως «υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ», όταν το έργο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ;

Η αλήθεια είναι πως η προμήθεια των οχημάτων, που από σήμερα εντάσσονται δυναμικά στο στόλο του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, έγινε μετά από ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε στις 24/12/2018 και ολοκληρώθηκε στις 14/2/2019, ενώ η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 2/7/2019 από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη. Από τα πενήντα 54 περιπολικά οχήματα, τα 44, μετά από μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑΣ KAI ΘΑΛΑΣΣΑΣ, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, ενώ η προμήθεια των λοιπών 10 περιπολικών οχημάτων συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020.

Η ΝΔ, στήνοντας άλλη μια φιέστα και κόβοντας άλλη μια κορδέλα, σε έργα και δράσεις που η προηγούμενη Κυβέρνηση οραματίστηκε, προγραμμάτισε και υλοποίησε, αποδεικνύει και πάλι την αδυναμία της να εφαρμόσει πολιτικές για το Λιμενικό, την Ναυτιλία και τα νησιά μας.

Την ίδια ώρα, που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, συναίνεσε στην άνευ όρων παραχώρηση όλων των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, στο νεοσύστατο Ενιαίο Φορέα

Επιτήρησης Συνόρων, και υποβάθμισε το ρόλο τόσο των στελεχών του, θέτοντας ως ανώτερη αρχή τον Εθνικό Συντονιστή, σήμερα έρχεται να θριαμβολογήσει για την ενίσχυση του στόλου του Σώματος, αποκρύπτοντας, με δόλο, ότι η μόνη Κυβέρνηση που τα τελευταία χρόνια σεβάστηκε, στήριξε και ενίσχυσε το Λιμενικό, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, φαίνεται τιμά τα 100 χρόνια του Λιμενικού, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, με τον «ακρωτηριασμό» του.

Υποκρισία, παλαιοκομματισμός και ανικανότητα που καταντούν επικίνδυνα. Αυτά έχει μόνο να επιδείξει ως πράξεις της «κανονικότητας» η ΝΔ. Ελπίζουμε, έστω, στην τελετή παράδοσης- παραλαβής περιπολικών σκαφών παράκτιων και ανοικτής θαλάσσης, που έπεται, να βρει να πει ο Υπουργός δυο- τρεις κουβέντες για τους προκατόχους του, που μερίμνησαν για το Λιμενικό Σώμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου