ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ημεδαποί παραπέμπονται σε δίκη για ομαδικό βιασμό Νορβηγής

Δαμιανός Αθανασίου 5 λεπτά ανάγνωση

Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου της περι­φέ­ρειας του Εφε­τείου Δωδε­κα­νή­σου κατη­γο­ρού­με­νοι για βιασμό, που έγινε από δύο ή περισ­σό­τε­ρους δράστες που ενερ­γού­σαν από κοινού (ομα­δι­κός βιασμός) παρα­πέ­μπο­νται με βού­λευμα του Συμ­βου­λίου Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, δύο ημε­δα­ποί, κάτοι­κοι Ρόδου και Χανίων.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκί­νησε σε ικα­νο­ποί­ηση αιτή­μα­τος δικα­στι­κής συν­δρο­μής των αρχών της Νορ­βη­γίας για ομαδικό βιασμό μιας Νορ­βη­γής του­ρί­στριας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την καταγ­γε­λία οι δύο ημε­δα­ποί βίασαν από κοινού και δια­δο­χικά την του­ρί­στρια σε κατοι­κία στην Ρόδο, την 30η Ιουλίου 2017 και ήταν ιδιαι­τέ­ρως βίαιοι.

Τους απο­δί­δε­ται συγκε­κρι­μένα ότι τις πρωινές ώρες μεταξύ 04.00′ – 6.30′ της 30ης Ιουλίου 2017, έχοντας προη­γου­μέ­νως γνω­ρί­σει σε νυχτε­ρινό club την φερό­μενη ως θύμα μετέ­βη­σαν μαζί της σε οικία στην περιοχή των Κρη­τι­κών και τέλεσαν παράλ­ληλα και δια­δο­χικά εξώγαμη συνου­σία με την ίδια αλλο­δαπή, κάμ­πτο­ντας την αντί­στασή της με τις υπέρ­τε­ρες σωμα­τι­κές τους δυνά­μεις, ασκώ­ντας επ’ αυτής σωμα­τική βία, ήτοι χτυ­πώ­ντας και ακι­νη­το­ποιώ­ντας την, κατα­φέ­ρο­ντάς της παράλ­ληλα χτυ­πή­ματα, απει­λώ­ντας αυτήν άμεσα και σπου­δαία για τη ζωή και τη σωμα­τική της ακε­ραιό­τητα.

Επι­πλέον φέρο­νται, ενώ η αλλο­δαπή ευρί­σκετο στην εγκλη­μα­τική διάθεσή τους πέραν της εξώ­γα­μης συνου­σίας, εκμε­ταλ­λευό­με­νοι την εκμη­δέ­νιση της αντί­στα­σής της σωμα­τικά και ψυχικά εξα­ντλη­μέ­νης να την εξα­νά­γκα­σαν με συγκλί­νουσα και παράλ­ληλη δράση, να ανεχθεί ασελ­γείς πράξεις και από τους δύο.

Όπως έγραψε η “δημο­κρα­τική”, η φερό­μενη ως θύμα, μητέρα ενός ανή­λι­κου παιδιού, είχε έρθει για δια­κο­πές στο νησί με φίλες της και πριν απ’ αυτό το συμβάν είχε έρθει σε επαφή με ακόμη δύο άτομα με την συναί­νεσή της, χωρίς προ­φυ­λά­ξεις.

Σημειώ­νε­ται ότι η αλλο­δαπή καταγ­γέλ­λει ότι επι­χεί­ρησε να κινήσει την δίωξη εις βάρος των δύο ημε­δα­πών στην τοπική αστυ­νο­μία αλλά ο τρόπος με τον οποίο την αντι­με­τώ­πι­σαν την οδήγησε στην απόφαση να φύγει από το νησί και να υπο­βά­λει την μήνυση 8 ημέρες μετά στην χώρα της, αφού πρώτα υπο­βλή­θηκε σε εξε­τά­σεις από ιατρούς νοσο­κο­μείου στον τόπο δια­μο­νής της.

Το θύμα δια­τεί­νε­ται ότι οι δύο ημε­δα­ποί, την χτύ­πη­σαν, την έφτυσαν και την εξα­νά­γκα­σαν σε κολ­πι­κές, στο­μα­τι­κές και πρω­κτι­κές συνου­σίες και μάλιστα επα­νει­λημ­μέ­νως σε μια κατοι­κία στις παρυφές της πόλεως Ρόδου, όπου την οδήγησε ο ένας εξ αυτών, τον οποίο γνώρισε ως μέλος μιας μπάντας σε νυχτε­ρινό κέντρο.

Η φερό­μενη ως θύμα ανα­γνώ­ρισε τους δύο καταγ­γελ­λό­με­νους από φωτο­γρα­φίες που είχαν αναρ­τη­θεί στην ιστο­σε­λίδα του νυχτε­ρι­νού κέντρου στο Facebook και μέσω αυτών οι αρχές της Νορ­βη­γίας κατέ­λη­ξαν στην ταυ­τό­τητά τους.

Πιο συγκε­κρι­μένα το θύμα παρου­σιά­στηκε την 4η Αυγού­στου 2017 στις αστυ­νο­μι­κές αρχές του Οσλο, συνο­δευό­μενη από την δικη­γόρο της και έδωσε κατά­θεση με ήχο και εικόνα. Στην πορεία υπέβαλε και μήνυση.

Όπως εξέθεσε, την 30η Ιουλίου 2017 μαζί με μια φίλη της επι­σκέ­φθη­καν γνωστό κέντρο στην πόλη της Ρόδου και εκεί την προ­σέγ­γισε ένας εργα­ζό­με­νος με τον οποίο φλέρ­ταρε, ο οποίος όμως ήταν πολύ επι­φυ­λα­κτι­κός στο να εκφρα­στεί διότι η πολι­τική του κατα­στή­μα­τος ήταν το προ­σω­πικό να μην χρο­νο­τρι­βεί και να μην συνά­πτει σχέσεις με τις πελά­τισ­σες.

Ενώ βρι­σκό­ταν κοντά του εκείνος μιλούσε με τον ένα εκ των δύο ημε­δα­πών, μέλος της μπάντας που τρα­γου­δούσε, ο οποίος ενδια­φέρ­θηκε για εκείνη και ήταν δια­χυ­τι­κός.

Τα ξημε­ρώ­ματα της ίδιας ημέρας και ενώ το κατά­στημα είχε σχεδόν αδειά­σει τον ακο­λού­θησε για μια βόλτα με το αυτο­κί­νητό του.

Στην δια­δρομή, προς άγνωστη κατεύ­θυνση, ο ημε­δα­πός αυτός, όπως υπο­στή­ριξε, την εξα­νά­γκασε σε στο­μα­τικό έρωτα και εν συνε­χεία την οδήγησε σε μια κατοι­κία, σε άγνωστη τοπο­θε­σία. Εκεί μετέβη και έτερος ημε­δα­πός, τον οποίο είχε δει να μιλάει με τον πρώτο στο ίδιο κέντρο.

Όπως υπο­στη­ρί­ζει την βίασαν δια­δο­χικά και από κοινού με ιδιαί­τερη σκλη­ρό­τητα.
Ο έτερος ημε­δα­πός αφού ολο­κλή­ρω­σαν την οδήγησε με το αυτο­κί­νητό του στο νυχτε­ρινό κέντρο.

Μετέβη σε ένα ταχυ­φα­γείο και σοκα­ρι­σμένη ακο­λού­θως στο ξενο­δο­χείο της.

Με την φίλη της, όπως είπε, πήγαν σε αστυ­νο­μικό τμήμα για να καταγ­γεί­λουν το περι­στα­τικό και όπως υπο­στη­ρί­ζει δεν έτυχε της δέουσας αντι­με­τώ­πι­σης διότι υπήρξε αμφι­σβή­τηση από τους αστυ­νο­μι­κούς, που την εξέ­τα­σαν γύρω από την αλήθεια των όσων είχε περι­γρά­ψει.

Όπως δια­τεί­νε­ται της είπαν ότι θα πρέπει να μείνει με τον πρώτο καταγ­γελ­λό­μενο σε ένα δωμάτιο μέχρι να μετα­φερ­θούν στο δικα­στή­ριο και ότι εκεί θα ξεκα­θά­ριζε το τι ακριβώς είχε συμβεί, αφή­νο­ντάς της σαφή υπο­νο­ού­μενα ότι κιν­δύ­νευε με μήνυση για ψευδή κατα­μή­νυση.

Υπο­στη­ρί­ζει ακόμη ότι δεν έλαβε την ανα­με­νό­μενη βοήθεια και στο νοσο­κο­μείο της Ρόδου με απο­τέ­λε­σμα να επι­λέ­ξει να επι­στρέ­ψει στην χώρα της.
Εκεί εξα­σφά­λισε, όπως δια­τεί­νε­ται, έκθεση από νοσο­κο­μείο και ότι από την ιατρο­δι­κα­στική έκθεση προ­κύ­πτουν σαφή στοι­χεία άσκησης βίας εις βάρος της.

Οι καταγ­γελ­λό­με­νοι είχαν αφεθεί ελεύ­θε­ροι χωρίς όρους μετά την απο­λο­γία τους.

Απο­λο­γού­με­νος ο ένας τόνισε ότι εργά­στηκε στο νυχτε­ρινό κέντρο ως σερ­βι­τό­ρος το έτος 2017 και το ωράριο εργα­σίας του ξεκι­νούσε από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6.30 της επό­με­νης μέρας όπου έφευγαν οι τελευ­ταίοι πελάτες.

Στη συνέ­χεια άλλαζε ρούχα, παρέ­διδε ταμείο και συζη­τούσε για λίγο με τον εργο­δότη του σχετικά με τις εισπρά­ξεις που έκανε.

Με τον συγκα­τη­γο­ρού­μενο του εργά­στη­καν μαζί τη περίοδο του 2017 χωρίς ποτέ να γνω­ρι­στούν καλά καθώς το κέντρο απα­σχο­λεί συνο­λικά πάνω από 30 τομα και δεν είχαν, όπως είπε, κάποια στενή επαφή ή σχέση.

Επε­σή­μανε ότι θα του ήταν αδύνατο να θυμηθεί την καταγ­γέλ­λουσα δύο έτη μετά καθώς το κατά­στημα επι­σκε­πτό­ντου­σαν εκα­το­ντά­δες άτομα κάθε βράδυ για όλο το καλο­καίρι.

Πρό­σθεσε ότι αλγεινή εντύ­πωση προ­κα­λεί και το γεγονός ότι η “βια­σθείσα” κατέ­θεσε ότι μετά τα “πάθη” της πήγε στη συνέ­χεια να δει­πνή­σει, κοι­μή­θηκε και αφού δια­βου­λεύ­τηκε με τις φίλες της απο­φά­σισε να μεταβεί στην Ασφά­λεια Ρόδου το μεση­μέρι λίγο πριν ανα­χω­ρή­σει για τη πατρίδα της, ενώ δεν θέλησε τελικά να υπο­βά­λει καταγ­γε­λία καθώς δεν ήταν σίγουρη αν η ερωτική συνεύ­ρεση έγινε με την συναί­νεση της ή όχι!!

Τόνισε ότι μονα­δι­κός λόγος που μετέ­βαλε άποψη και τελικά κατήγ­γειλε στις Νορ­βη­γι­κές αρχές ότι βιά­στηκε στην Ελλάδα είναι το προσ­δο­κώ­μενο οικο­νο­μικό όφελος.

Ο συγκα­τη­γο­ρού­με­νός του τόνισε ότι εργά­ζε­ται στο ίδιο κέντρο από το έτος 2012 και ότι οι προ­σω­πι­κές σχέσεις και επαφές του είναι γενικά περιο­ρι­σμέ­νες λόγω των δύο μικρών παιδιών που η σύζυγός του κι εκείνος μεγα­λώ­νουν.

Επι­βε­βαί­ωσε και ο ίδιος ότι δεν είχε σχέσεις με τον συγκα­τη­γο­ρού­μενο του ενώ πρό­σθεσε ότι δεν θυμάται την καταγ­γέλ­λουσα και ότι αδυ­να­τεί να εννο­ή­σει τον λόγο που τον κατη­γο­ρεί, τη στιγμή που δεν γνώριζε καν το όνομα του αλλά βρήκε τα στοι­χεία του από τη σελίδα του κατα­στή­μα­τος στο FACEBOOK.

Πρό­σθεσε ότι πέραν του γεγο­νό­τος ότι η σύζυγός του ξυπνάει νωρίς το πρωί και τον περι­μέ­νει, θα ήταν αδύ­να­τον να απο­χω­ρή­σει τέλη Ιουλίου από το κατά­στημα πριν τις 6 πμ καθώς το πρό­γραμμα της μου­σι­κής συνε­χί­ζει μέχρι εκείνη την ώρα.

Την υπόθεση χει­ρί­ζε­ται ο δικη­γό­ρος κ. Στέλιος Αλε­ξαν­δρής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.