Τοπικές Ειδήσεις

Κινητοποίηση εκπαιδευτών οδηγών

Δεν συμμετέχουν –προς το παρόν- στην πανελλήνια κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι συνάδελφοί τους, οι εκπαιδευτές οδηγοί στα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλι:
«Ενημερωθήκαμε πολύ αργά και δεν υπήρχε περιθώριο να ενημερώσουμε τα μέλη μας. Ο Σύλλογός μας θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή και θα αποφασίσει γα τις περαιτέρω κινήσεις που θα κάνουμε κι εμείς –για να μην ταλαιπωρήσουμε τους υποψήφιους οδηγούς που θέλουν να δώσουν εξετάσεις» όπως είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών Δωδεκανήσου αριθμεί 45 εκπαιδευτές σε όλο το Νομό Δωδεκανήσου.
Μόνον στην Ρόδο βρίσκονται σε αναμονή για να δώσουν εξετάσεις 600 υποψήφιοι, στην Κω 400 υποψήφιοι και σε επίπεδο νομού Δωδεκανήσου, συνολικά, 2.000 – 2.500 άτομα.
Σημειώνεται πως χτες οι εκπαιδευτές οδηγοί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας καθώς εδώ και ένα μήνα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης, ενώ σημειώθηκε και κατακόρυφη πτώση στις σχολές οδηγών.
Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει τον περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου