ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Κικίλιας στο Olympia Forum: Πληρότητα 65% το μήνα Σεπτέμβριο στη χώρα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κικίλιας

Στις προ­ο­πτι­κές του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού, αλλά και στο σχέδιο του Υπουρ­γείου για τη βελ­τί­ωση του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος της χώρας, ανα­φέρ­θηκε ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού Βασίλης Κικί­λιας μιλώ­ντας σήμερα στο Συνέ­δριο Olympia Forum II, που οργα­νώ­νε­ται από το Οικο­νο­μικό Φόρουμ των Δελφών και την εφη­με­ρίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού επι­σή­μανε ότι αν και έχει τελειώ­σει το καλο­καίρι, «το του­ρι­στικό προϊόν και το ζητού­μενο που είναι μόνιμα η μεγέ­θυνση σε χρόνο και η δυνα­τό­τητα υπερ­πολ­λα­πλά­σιων προ­ο­ρι­σμών υλο­ποιεί­ται και μάλιστα με στοι­χεία εντυ­πω­σιακά: είχαμε το Σεπτέμ­βριο πάνω από 65% πλη­ρό­τητα σε όλη τη χώρα. Και όπως δεί­χνουν τα πράγ­ματα, από τις κρα­τή­σεις και τις συμ­φω­νίες που κάνουμε, για κάποιους προ­ο­ρι­σμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και το Νοέμ­βριο».

Ο κ. Κικί­λιας μίλησε για μια ολι­στική προ­σέγ­γιση στον του­ρι­σμό με τεχνο­κρα­τικά δεδο­μένα και στόχους τη βιω­σι­μό­τητα, τη διάρ­κεια και το χαμηλό ενερ­γειακό απο­τύ­πωμα – ζητού­μενο ολοένα αυξα­νό­μενο παγκο­σμίως.

«Η πολι­τική μας για τους πιο δημο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμούς της χώρας στο­χεύει στην εξα­σφά­λιση της δυνα­τό­τη­τας δια­χεί­ρι­σης των υδά­τι­νων πόρων τους, στην ολο­κλη­ρω­μένη δια­χεί­ριση των στερεών απο­βλή­των, στην ψηφιο­ποί­ηση και στην ενδυ­νά­μωση επι­μέ­ρους κλάδων, όπως είναι η κρουα­ζιέρα», ανάφερε χαρα­κτη­ρι­στικά.

«Το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού είναι ένα καθαρά οικο­νο­μικό Υπουρ­γείο, καθώς φέρνει το 25% του ΑΕΠ της χώρας. 1 στα 4 ευρώ έρχο­νται άμεσα ή έμμεσα στο πορ­το­φόλι της μέσης ελλη­νι­κής οικο­γέ­νειας από τον ελλη­νικό του­ρι­σμό», είπε ο κ. Κικί­λιας, τονί­ζο­ντας ότι «μέσω του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος, θα προ­κύ­ψουν νέες, ποιο­τι­κές και καλά πλη­ρω­μέ­νες θέσεις εργα­σίας».

Χαρα­κτή­ρισε τον του­ρι­σμό «ατμο­μη­χανή της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας» και έθεσε ως ζητού­μενα την καλύ­τερη ποιό­τητα, τα μεγα­λύ­τερα έσοδα – ήδη η μέση δαπάνη έχει φτάσει τα 600 ευρώ ανά επι­σκέ­πτη από 450-500 ευρώ που ήταν

μέχρι πρό­τι­νος – και τη μεγα­λύ­τερη διάρ­κεια παρα­μο­νής σε υψη­λό­τε­ρου επι­πέ­δου ξενο­δο­χειακά κατα­λύ­ματα.

Τέλος, ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού ανα­φέρ­θηκε στα απο­τε­λέ­σματα που έχουν ως τώρα οι διε­θνείς επαφές του, επι­ση­μαί­νο­ντας τη συμ­φω­νία με την Transavia για 50% αύξηση των δια­θέ­σι­μων αερο­πο­ρι­κών θέσεων από τη Γαλλία σε σxέση με το 2019 για την επόμενη σεζόν και με την Air France, τη συμ­φω­νία με Βρε­τα­νούς tour operators, ταξι­διω­τικά γραφεία και τις αερο­πο­ρι­κές εται­ρείες Jet2 και Easy Jet, για έναρξη της σεζόν φέτος από τα μέσα Μαρτίου-αρχές Απρι­λίου, με επέ­κταση των προ­ο­ρι­σμών και στα νησιά μας και στην ηπει­ρω­τική Ελλάδα και επι­πλέον πτήσεις για Αθήνα και Θεσ­σα­λο­νίκη και την αύξηση των πτήσεων από τις ΗΠΑ, οι οποίες μετά το τέλος της φετινής σεζόν θα ξανα­ξε­κι­νή­σουν από τα τέλη Μαρτίου και θα είναι 10, ενδε­χο­μέ­νως και 11.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.