Τοπικές Ειδήσεις

Δεν θα εξαγγείλει την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ο Πρωθυπουργός

Την επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά διεκδικούν ξανά και από κοινού η ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο, οπότε και θα τεθεί προς τον ίδιο, τεκμηριωμένο το σχετικό και ιδιαιτέρως σημαντικό αίτημα.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση κινείται σε στοχευμένες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να αναλάβει δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρμοδίως από το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και Θεσμών για να υλοποιηθεί η εξαγγελία και ως εκ τούτου δεν αναμένεται σχετική εξαγγελία από τον Πρωθυπουργό.

Ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι στον Πρωθυπουργό θα παραδοθούν τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο και ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για να υλοποιηθεί ο στόχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου