Ρεπορτάζ

Ποινή φυλάκισης 4 ετών σε 58χρονο που διακινούσε ναρκωτικά με κωδική ονομασία… «κοτόπουλα»

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, δυνάμει πρακτικού ποινικής διαπραγμάτευσης, σε έναν 58χρονο ημεδαπό που φέρεται να διακίνησε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών με τη χρήση κωδικών συνεννόησης με εμπόρους και τοξικομανείς.
Ειδικότερα φέρεται να «βάφτισε» τα ναρκωτικά που διακινούσε ως «κοτόπουλα», ως «σούπα» κι άλλα απίθανα και συγκεκριμένα:
-Την 1-12-2017 βραδινές ώρες αγόρασε και πώλησε σε άγνωστο άτομο μία μονάδα μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας
-Την 3-12-2017 αγόρασε και πώλησε σε άτομο με το όνομα «Χάρης» μία μονάδα μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας στην οποία είχε αναφερθεί ως «κοτόπουλο για σούπα για βράσιμο»
-Την 4-12-2017 αγόρασε με σκοπό την πώληση από άγνωστο άνδρα δύο μονάδες μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας, τις οποίες παρήγγειλε ως «μισά κοτόπουλα»
-Την 5-12-2017 το απόγευμα αγόρασε με σκοπό την πώληση από άγνωστο άνδρα δύο μονάδες μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας, τις οποίες παρήγγειλε ως «κοτόπουλα»
– Την 6-12-2017 αγόρασε και πώλησε σε άγνωστο άνδρα μία μονάδα μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας στην οποία είχε αναφερθεί ως «κοτόπουλο»
– Την 7-12-2017 αγόρασε και πώλησε σε άγνωστο άνδρα δύο μονάδες μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας σε σακουλάκι
– Την 20-12-2017 αγόρασε και πώλησε σε άγνωστο άνδρα μία μονάδα μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας σε σακουλάκι
– Την 22-12-2017 αγόρασε με σκοπό την πώληση από άγνωστο άνδρα τέσσερις μονάδες μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας στις οποίες είχε αναφερθεί ως «τέσσερα» με σκοπό να φτιάξεις σούπα
– Την 24-12-2017 αγόρασε και πώλησε σε άγνωστο άτομο μία μονάδα μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας
-Την 24-12-2017 αγόρασε και πώλησε σε άγνωστο άτομο μία μονάδα μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας σε σακουλάκι
-Την 2-1-2018 αγόρασε και πώλησε σε άτομο με το όνομα «Χάρης» μία μονάδα μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας στην οποία αναφέρθηκε ως «σούπα βραστή»
-Την 6-1-2018 αγόρασε και πώλησε τέσσερις μονάδες μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας σε άτομο με το όνομα «Αποστόλης» και δύο σε άγνωστο άτομο
-Την 8-1-2018 αγόρασε και πώλησε δύο μονάδες μη προσδιορισμένης ναρκωτικής ουσίας σε άτομο με το όνομα «Αποστόλης».
Μετά την απολογία του, του επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση με ένταλμα προσωρινής κράτησης της Ανακρίτριας Κω (με χρόνο έναρξης αυτής την 4-5-2022).
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών δυνάμει πρακτικού ποινικής διαπραγμάτευσης σε έναν 45χρονο κάτοικο της Καλύμνου για διακίνηση ηρωίνης) με τις ειδικότερες μορφές της παραλαβής και της κατοχής από δράστη μη τοξικομανή.
Ο κατηγορούμενος κατελήφθη την 16η Σεπτεμβρίου 2021 να παραλαμβάνει δέμα από εταιρεία ταχυμεταφορών που περιείχε 65 γραμμάρια ηρωίνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου