Ειδήσεις

Σημαντικές δράσεις τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Η εισήγηση για τις Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το έτος 2019 θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, στην Σύρο.
Εισηγητής είναι ο κ. Δημήτρης Πασχαλίδης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσων.
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται οι εξής δράσεις:
• Παραγωγή διαφημιστικών videos της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
• Δημιουργία τράπεζας φωτογραφικού υλικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
• Παραγωγή Videos για τις ανάγκες προβολής της τουριστικής περιόδου 2019 από υπάρχουσες τράπεζες και πηγές πλάνων με εικαστική επιμέλεια
• Εικαστική & Δομική Αναβάθμιση του τουριστικού Portal της Περιφέρειας http://aegeanislands.gr/
• Σχεδιασμός και ανάπτυξη του Blog της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου http://likenoother.aegeanislands.gr/
• Διαχείριση του τουριστικού Portal της Περιφέρειας http://aegeanislands.gr/ καθώς και του Blog
http://likenoother.aegeanislands.gr/

• Δημιουργική απεικόνιση (digital posters), creative brand story telling
• Επικαιροποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και δημιουργία και διαχείριση του περιεχομένου τους
• Σχεδιασμός και υλοποίηση πλάνου δημοσιότητας (digital media plan)
• Πλάνο προβολής και δημοσιότητας του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Εθνικής και Τοπικής εμβέλειας ΜΜΕ
• Πλάνο προβολής και δημοσιότητας του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ
• Λοιπές Διαφημιστικές καταχωρήσεις
• Ειδικό Πρόγραμμα Προβολής στο Discovergreece.com
• Εκπόνηση Μελετών τουριστικής κίνησης & προφίλ τουριστών
• Ενέργειες Προώθησης B2B
• Εκπόνηση μελέτης ανάλυσης της ψηφιακής φήμης
• Συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες και tour operators
• Προωθητικό υλικό / αναμνηστικά δώρα
• Συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις,

OI ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ
• Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις, Road Shows και Workshops.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να προχωρήσει σε δυναμικές δράσεις προβολής, ιδιαιτέρως στις τρεις κυριότερες χώρες προέλευσης τουριστών στη χώρα (Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία). Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν την εκθεσιακή παρουσία της ΠΝΑΙ με περίπτερα που να καλύπτουν τις ανάγκες των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων και κυρίως των νησιών της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου, προορισμοί οι οποίοι είναι ένα τεράστιο brand name και ως επί το πλείστον αποτελούν το έναυσμα για τους ξένους επισκέπτες ώστε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Επιπλέον, η ΠΝΑΙ θα συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού ΙΤΒ, ΜΙΤΤ και WTM και δεδομένης της αυξημένης ανάγκης για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και προβολή των νησιών στη Γερμανική, Ρωσική και Βρετανική τουριστική αγορά αλλά και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι εν λόγω εκθέσεις αποτελούν τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις πανευρωπαϊκά, αποφασίζεται η συμμετοχή της ΠΝΑΙ ως επίσημου εκθέτη, με δικό της εκθεσιακό χώρο.
Η ΠΝΑΙ καλείται να φιλοξενήσει 48 νησιά, μεταξύ των οποίων είναι η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη και Μύκονος, νησιά τα οποία συγκεντρώνουν ένα ευρύ ποσοστό της ετήσιας ροής ξένων επισκεπτών στη χώρα και χρειάζονται την ανάλογη προβολή στις σημαντικότερες χώρες προέλευσης τουριστών. Επιπλέον δε θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι η ΠΝΑΙ αποτελεί στο σύνολό της την ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού.
Τέλος, σε χώρες που κρίνεται απαραίτητο, η ΠΝΑΙ θα διοργανώσει μια σειρά από θεματικά Road Shows σε σημεία αυξημένης ροής κόσμου, όπως εμπορικά κέντρα ή κεντρικά σημεία στις πόλεις αυτές με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Επίσης, στα σημεία αυτά θα υπάρξουν και συναντήσεις με τους κυριότερους Tour Operators των αγορών αυτών.
Παρατίθεται ο ενδεικτικός κατάλογος των εκθέσεων, Road Shows και Workshops και τονίζεται ότι η ΠΝΑ ενδέχεται να λάβει μέρος σε εκθέσεις, Road shows και Workshops πέραν του κάτωθι καταλόγου και σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες εντός του έτους 2019:

EKΘEΣEIΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΟΟΤ-Ντίσελντορφ
ΒΕΛΓΙΟ SALON DES VACANCES Βρυξέλλες
ΙΣΡΑΗΛ ΙΜΤΜ – Τελ Αβίβ
ΙΤΑΛΙΑ BIT – Μιλάνο
ΣΟΥΗΔΙΑ World Panorama Festival – Στοκχόλμη
ΣΕΡΒΙΑ IFT – Βελιγράδι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΒ Βερολίνο
ΡΩΣΙΑ MITT Μόσχα
ΓΑΛΛΙΑ Salon Mondial du Tourisme – Παρίσι
DUBAI ARABIAN TRAVEL MARKET – DUBAI
Η.Π.Α. PANORAMA GREECE – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Tour Natur – Ντίσελντορφ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ TRAVEL CONNEXION_THOMAS COOK
ΑΓΓΛΙΑ WTM – Λονδίνο
ΕΛΛΑΔΑ Philoxenia – Θεσσαλονίκη
ΠΟΛΩΝΙΑ Grecka Panorama – Βαρσοβία
ΕΛΛΑΔΑ Greek Tourism Expo – Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ Ergo Marathon Expo – Αθήνα
Η.Π.Α. MIAMI CRUISE
ΕΛΛΑΔΑ Greek Travel Show – Αθήνα

WORKSHOPS
Greek Tourism Workshop, Τζέντα-Σαουδική Αραβία
Greek Tourism Workshop, Άμπου Ντάμπι-ΗΑΕ
Greek Tourism Workshop, Αμμάν-Ιορδανία
Greek Tourism Workshop, Βηρυτός-Λίβανος
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά το διοικητικό σκέλος, πρόκειται να εκπροσωπήσουν τα στελέχη των Δ/νσεων Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

• Φιλοξενίες
Η ΠΝΑΙ πρόκειται να προβεί σε μια σειρά φιλοξενιών ξένων και Ελλήνων ταξιδιωτικών συντακτών καθώς και εκπροσώπων από Tour Operators. Όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς συντάκτες, η ΠΝΑΙ λαμβάνει κάθε χρόνο πλήθος αιτημάτων φιλοξενίας με σκοπό την δημοσίευση ταξιδιωτικών άρθρων σε διάφορα διεθνή ΜΜΕ. Η εν λόγω ενέργεια κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής και εξασφαλίζει το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την προβολή των νησιών καθώς δεν δαπανούνται με αυτό τον τρόπο χρήματα για διαφημιστικές καταχωρήσεις. Επί παραδείγματι, με τη διοργάνωση ενός press trip επτά δημοσιογράφων εξασφαλίζεται η δημοσίευση επτά ταξιδιωτικών άρθρων το κόστος των οποίων περιορίζεται στα έξοδα που δαπανώνται για τη φιλοξενία τους στα εκάστοτε νησιά.
Επίσης, όσον αφορά τη φιλοξενία των Tour Operators, η εν λόγω δράση κρίνεται ιδιαιτέρως επωφελής καθώς οι προσκεκλημένοι καλούνται να διαπιστώσουν εκ του σύνεγγυς το τουριστικό προϊόν των νησιών και να έρθουν σε απευθείας επαφή με τους κατά τόπους τουριστικούς επαγγελματίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου