Τοπικές Ειδήσεις

Δημιουργώντας το Βιβλικό μας Πάρκο

Σε συνέχεια της εκπαιδευτικής δράσης του 4ου Γυμνασίου Ρόδου, στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών, «Δημιουργώντας το Βιβλικό μας Πάρκο», σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, το φυτώριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και το κτήμα φυσικής καλλιέργειας DM Farm στην Κρεμαστή Ρόδου, υλοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου η δεύτερη φάση φύτευσης βοτάνων, φυτών και δέντρων που συναντώνται στη Βίβλο.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλόπετρας στην κοιλάδα των πεταλούδων της Ρόδου, χώρο δημιουργίας του Βιβλικού Πάρκου, εκτός από την δεντροφύτευση έλαβε χώρα πειραματική τοποθέτηση επεξηγηματικών πινακίδων με τεχνολογία ΑR και QR καθώς και δίωρη εισήγηση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων κ.Συργιάννη Χάρη. Την άρρηκτη σχέση Θεολογίας – Οικολογίας ανέπτυξε η θεολόγος του 4ου Γυμνασίου Ρόδου κα Κλιάρη Ιωάννα.

Ο αιδεσιμότατος Τιμόθεος Κάλφας επιστάτησε των εργασιών και υποστήριξε με τη παρουσία του την προσπάθεια των παιδιών. Αρωγός στην όλη διαδικασία και ακούραστος λευίτης στην όλη διαδικασία ο επίτροπος της μονής κ. Αντωνάς Ιωάννης με προσωπικό μόχθο και μεράκι.

Το σύνολο των φυτών ήταν μια ευγενική προσφορά του φυτωρίου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με την συνδρομή του υπεύθυνου γεωπόνου κ.Ρένεση Νίκου καθώς και του κ. Δραμουντανή Μιχάλη ιδιοκτήτη της DM Farm. Το οικονομικό σκέλος του όλου εγχειρήματος υποστηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Στόχος ως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς είναι η οριστική τοποθέτηση των διαδραστικών πινακίδων, η μόνιμη περίφραξη του χώρου, η τοποθέτηση της πινακίδας εισόδου του πάρκου και η ανάλογη σήμανση για τους επισκέπτες.

Η καθηγήτρια Θρησκευτικών

Ιωάννα Κλιάρη

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Πεταλούδων

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου