Τοπικές Ειδήσεις

Πάνω από 30.000 αλλοδαπούς τουρίστες υποδέχθηκε η Ρόδος

Η Ρόδος πέτυχε το στόχο! Είναι ο πρώτος ελληνικός προορισμός όπου ο τουρισμός άνοιξε ήδη από τον Μάρτιο και μάλιστα με καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία που λειτούργησαν από την πρώτη μέρα. Ένα μήνα αργότερα, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες άλλα μεγάλα τουριστικά brand της Ελλάδας (βλ. Μύκονος και Σαντορίνη), στοχεύοντας κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα.
Στη Ρόδο, η κίνηση αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Το νησί υποδέχθηκε περίπου 30.000 αλλοδαπούς επισκέπτες με τους Βρετανούς να βρίσκονται στην πρώτη θέση (6.893 αφίξεις), τους Γερμανούς στη δεύτερη (6.584 αφίξεις), τους Ισραηλινούς στην τρίτη (5.308 αφίξεις) και τους Γάλλους στην τέταρτη (2.756 αφίξεις), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ιταλοί (1.074 αφίξεις).
«Η νέα τουριστική σεζόν ξεκίνησε δυναμικά για τη Ρόδο. Από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και σήμερα, ο προορισμός έχει φιλοξενήσει ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών, κατά κύριο λόγο από τις παραδοσιακές αγορές, όπως η Αγγλία, η Γερμανία και η Γαλλία. Ακόμη πιο εντυπωσιακή προβλέπεται η συνέχεια της σεζόν, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα αποφευχθούν οι απρόβλεπτες εξελίξεις και οι ανατροπές. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και ζήτηση για τη Ρόδο», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, Θανάσης Βυρίνης.
Συγκεκριμένα, οι αφίξεις κατά την διάρκεια της εβδομάδας από 11/04/2022 έως 17/04/2022 έχουν ως εξής:
United Kingdom 6.893
Germany 6.584
Israel 5.308
France 2.756
Finland 1.556
Italy 1.074
Denmark 685
Netherlands 561
Belgium 526
Ireland 363
Hungary 346
Poland 547
Sweden 220
Lithuania 187
Cyprus 206
Austria 122
Luxembourg 159
Switzerland 169
Μέσα στις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να σημειωθεί κάποια μείωση στις τουριστικές αφίξεις. Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο υπό κανονικές συνθήκες. Η κίνηση κορυφώνεται πάντα στο διάστημα των πασχαλινών διακοπών, μειώνεται στη συνέχεια μέχρι να ξεκινήσουν οι αφίξεις εκείνης της κατηγορίας των τουριστών που προγραμματίζουν τις διακοπές τους την άνοιξη. Ο Μάιος σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, αναμένεται να είναι το ίδιο καλός με τον Μάιο του 2019!
«Είναι γεγονός ότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν στη Ρόδο ήταν ιδιαίτερα δυναμική. Έπειτα από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, υποδεχθήκαμε τους πρώτους επισκέπτες τον Μάρτιο και οι αφίξεις κινήθηκαν ανοδικά μέχρι και σήμερα. Βεβαίως, οι Άγγλοι και οι Γερμανοί τουρίστες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, δεχθήκαμε όμως χιλιάδες επισκέπτες από το Ισραήλ η παρουσία των οποίων ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Τις επόμενες μέρες θα χαλαρώσουν ελαφρώς οι ρυθμοί των αφίξεων, θα αρχίσουν να αυξάνονται όμως και πάλι από την 1η Μαΐου», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι εφικτός ο στόχος των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών αυτή τη σεζόν για τη Ρόδο. Δύσκολα όμως ο προορισμός μπορεί να φθάσει τα νούμερα του 2019, πόσω δε μάλλον να τα ξεπεράσει. Το πανευρωπαϊκό φαινόμενο της ακρίβειας, σε συνδυασμό με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και το γεγονός ότι δεν θα δεχθούμε Ρώσους και Ουκρανούς επισκέπτες, καθιστούν ανέφικτο τον στόχο ενός νέου ρεκόρ σε επίπεδο επισκεπτών.
Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου αναμένεται φέτος να επαναλάβει για τέταρτη φορά την έρευνα ποιότητας προορισμού σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης. Ήδη έχει ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών με τους εκπροσώπους των συναρμόδιων φορέων προς αυτό το σκοπό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου