Τι είπε ο Γιάννης Στουρνάρας σε διαδικτυακή συζήτηση του Delphi Forum

«Ακραία» χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τα «μαύρα» σενάρια για ύφεση 10% και άνω εφέτος στην ελληνική Οικονομία. Το βασικό σενάριο τοποθετεί την ύφεση στο 4% και υπό ακραίες συνθήκες μπορεί να φτάνει έως και 8%.

Κόντρα στις προβλέψεις του ΔΝΤ ο κύριος Στουρνάρας ανέφερε, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Delphi Forum, ότι το βασικό σενάριο της ΤτΕ, με τα έως τώρα δεδομένα, καταλήγει σε εκτίμηση για 4%.

Το βασικό σενάριο αυτό, όπως εξήγησε ο Διοικητής της ΤτΕ, στηρίζεται στην παραδοχή ότι η καραντίνα στη χώρα μας θα διαρκέσει ενάμιση μήνα, κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται με βάση τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί επικείμενης χαλάρωσης των μέτρων. «Τα σενάρια για ύφεση 10% είναι ακραία, προφανώς στηρίζονται σε παραδοχή για καραντίνα άνω των 3 μηνών», εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας, συμπληρώνοντας, όμως, ότι και η ΤτΕ έχει εκπονήσει ακραίο σενάριο, με βάση το οποίο η ύφεση θα φτάσει στο 8%.

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, χωρίς να υπάρχουν δεδομένα για εμβόλιο ή φάρμακα» συνέχισε ο Κεντρικός Τραπεζίτης, παρατηρώντας ότι η άμεση συνεισφορά του Τουρισμού στο ΑΕΠ είναι άνω του 10%, δηλαδή όσο στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ