Τον δρόμο της ανεργίας θα πάρουν 8 εκατ. εργαζόμενοι στον ταξιδιωτικό κλάδο στις ΗΠΑ, έως τέλος του μήνα λόγω της πανδημίας.

Αυτό αποκαλύπτει ανάλυση της Oxford Economics σύμφωνα με την οποία μόνο οι απώλειες απασχόλησης που σχετίζονται με ταξίδια θα αυξήσουν το συνολικό ποσοστό ανεργίας της Αμερικής στο 8,4% (από τα 6,6 εκατομμύρια) μέχρι τα τέλη Απριλίου 2020.

Ο Αμερικανικός ταξιδιωτικός Σύνδεσμος (US Travel Association) εκτιμά πως 15,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην χώρα -είτε άμεσα είτε έμμεσα- που υποστηρίζονται από τον ταξιδιωτικό τομέα, βρίσκονται σήμερα σε κίνδυνο.

Η έρευνά της διαπίστωσε ότι τα ταξίδια είναι ο έβδομος μεγαλύτερος εργοδότης ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας μία στις δέκα θέσεις εργασίας και δημιουργώντας κέρδη αξίας 446,8 δις δολαρίων κάθε χρόνο.

Ποιες θα είναι οι απώλειες στις θέσεις των ξενοδοχείων

Η Forbes αποκάλυψε -με βάση τις πληροφορίες της Αμερικανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (American Hotel & Lodging Association)- ότι σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία των ΗΠΑ είτε θα “παγώσουν” είτε θα καταργηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

Αυτό σημαίνει το 70% των άμεσων υπαλλήλων των ξενοδοχείων, με τους ξενοδόχους να χάνουν συλλογικά κέρδη 2,4 δις δολαρίων κάθε εβδομάδα. Ο Αμερικανικός ταξιδιωτικός Σύνδεσμος εκτιμά ότι η απώλεια θέσεων εργασίας θα πλησιάσει τα 4,6 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η πτώση στις αερομεταφορές

Με βάση τις μετρήσεις ελέγχου επιβατών από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), η εναέρια κυκλοφορία επιβατών μειώθηκε κατά 95% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 50% των αεροσκαφών είναι επί του παρόντος γειωμένο λόγω της πανδημίας Covid-19, ανέφεραν οι αναλυτές της Cowen Investment Bank. Ο όμιλος Advocacy Airlines ανέφερε ότι πάνω από 2.700 αεροσκάφη των ΗΠΑ βρίσκονται τώρα σε αδράνεια.

“Το 80% των παγκόσμιων στόλων έχουν καθηλωθεί λόγω των περιορισμών ταξιδιού”, λέει ο Πίτερ Χάρμπισον, πρόεδρος του βιομηχανικού ομίλου Center for Aviation.

Oι μειώσεις στις ταξιδιωτικές δαπάνες

Οι μειώσεις στις ταξιδιωτικές δαπάνες εκτιμάται ότι κοστίζουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ 80 εκατ. δολάρια σε φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με ανάλυση του Αμερικανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου στις 15 Απριλίου. Οι ταξιδιωτικές μειώσεις έχουν ήδη οδηγήσει σε απώλεια φόρων 10,3 δις δολαρίων από την 1η Μαρτίου 2020.

, πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ